Policija

А 306 роеа

вршење благајничких послова, већ је само прописано да ова награда не може бити мања од 240 дин. на годину. Према томе, хонорар им се може одредити почев од ове суме па "до суме коју општински одбор нађе за умесну, ну стим, да се овај издатак креће у границама одобреног кредита за ову сврху у опшшинском буџету.

ХИ.

Ђорђу М. Јокићу, полиц. писару — Плав:

Свима чиновницима са службом у Јужној Србији и тежим крајевима, предвиђеним решењем Мин. Савета ЈПБр. 19687 — 1920. год. свака година службе у свим крајевима рачуна се за пензију дупло, почев од 1 септембра 1923. год. па за 7 година — чл. 137 тач. 7. зак. 0 чиновницима.

ХИ. Н. Марковићу, писару среза галичког :

Време за пензију и напредовање за степене основне плате — групе рачуна се и оним званичницима, који су ступили у државну службу по навршености 18 год. живота, дакле и пре одслуженог рока у кадру, само ако су овај рок благовремено регулисали, па ма били од стране регрутне комисије оглашени и за привремено неспособне. Ово се време рачуна само оним званичницима, који су од стране надлежне комисије оглашени способним за сталност.

По чл. 306. финанс. зак. за 1927—28. год. званичници и служитељи који за дан 1 априла 1927. год. нису имали 3 године ефективне државне службе, не могу се у служби задржати као званичници и служитељи, већ само као дневничари. ХИМ.

Суду општине власошинамке :

Извршна пресуда мора се извршити, а ако осуђени налази да је она незаконита може оптужити часнике, који су је донели, за кривицу из 5 122 у вези са 5 132 казн. зак.

Св. Бр. 83186.