Policija

— 401 —

конодавству, у коме је веома тешко утврдити који су законски прописи још у важности, ова књига вредног г. Урошевића биће од врло велике користи за правилну примену свих ових закона, а нарочито грађанског законика који је стручно и практично коментарисан. -

Извољски и Ерентал, дипломатске успомене из анексионе кризе од Димитрија Поповића, пређашњег посланика у Петрограду: стр. 78; цена 12 дин. Ова књига — драгоцен прилог за историју анексије Босне и Херцеговине — од интереса је и за шири круг читалаца, и стога заслужује сваку препоруку.

9, Издавачка књижара „Напредак“ — Београд — Кнез Михаилова:

Увођење у финансије од Рафаела Жоржа Леви-а, превео с фрацунског Драг. 6. Стевановић; стр. 236; цена 30 дин. И стучњаци и шири круг читалаца наћи ће у овој књизи пуно добрих и поучних ствари.

Сексуална Физиологија (библиотека за сексуална питања) од Хермана Роледера, превео Свет. Поповић, стр. 135; цена 15 дин. Ову корисну и популарно написану књигу треба да прочита свако одрасло лице.

3. Издавачка књижара „Време“ — Веоград — Краљ Миланова :

Орлић (Наболеонов син) од Кларе Чуди, стр. 146; цена 30 дин. У овој интересантној књизи изнета је историја Наполеоновог сина, Краља од Рима, са Маријом Лујзом, ћерком аустријског краља Франца. Написана је таквим стилом да се чита као најзанимљивији роман. | 4. Сопствена издања:

Савремени деловођа (упуства за ислеђење и суђења по свима законима по: којима суде и извиђају општински судови и упуства како се пишу молбе, желбе, тапије, тужбе, уговори, тестаменти и т. д.) од Милисава Цв. Тодоровића, чинов. Главног Телеграфа, бив. општин. делов. Стр. 96 цена 20 дин.

Накнада за неправедно одређени притвор и истражни затвор од Пг Јосипа Весела, адвокатског конципијента у Сарајеву, са предговором РОг Јосипа Шпиловића, професора загребачког универзитета; стр. 20; цена 5 дин. Чист приход ове одличне расправе — кореферата пишчевог поднетог [| Конгресу Правника одржаном пр. год. у Љубљани — намењен је