Policija

27100

спрочади чланови удружења судија за Босну и Херцеговину. Може се добити у свима сарајевским књижарама. Ж | = У штампи је и до краја августа тек. године биће готова врло интересантна књига:

Практични упутник за све правне послове између приватних лица и њихова тражења и одговори код свију судова и власти.

Од Рад. Анђелковића, уредн. часописа „Општ. Гласник“.

У овој књизи, поред небројних обавештења о свима уставним и законским прописима, које треба знати у приватноправним пословима и у пословима приватних лица, када је потребно дејство судске, полицијске, управне, војне, грађанске, пореске, шумске, општинске, школске или црквене власти, биће и стотинама примера (форама) о томе: како треба написати сваковрсне уговоре, тестаменте, тапије, облигације, менице, признанице, обрачуне, опомене, намирења, деобе и т. д. и како треба написати сваковрсне молбе, тужбе, жалбе, изјаве, одговоре, протесте и све остало у случајевима где је, потребна потврда, уверење, одобрење, решење, пресуда, забрана, прибелешка, интабулација, наплата, ослобођење или ма каква друга радња ма којег суда или власти у нашој земљи.

Као што се према наведеноме види, књига ће бити великог обима, па како ће се испоручивати само у лепом тврдом повезу, природно је што ће укупни трошкови око израде исте бити велики, те се штампа у ограниченом броју и уз припомоћ претплатника.

Ради те помоћи позивамо оне које би интересовао један овакав упутник, да што скорије изволе послати решплашну цену у износу од свега 120. — динара, у којој су урачунатии поштански трошкови при пошиљају књиге претплатницима. (Ова цена важи само за онога, ко нам пошље новац за књигу до краја јула ш. г. најдаље, јер. ће после тог времена цена књизи бити знатно већа и слаћемо је само о трошку поручиоца.)

Скупљачима прешплаше на сваких пеш уплаћених књига шеста бесплатно.

Новац у име претплате треба слати поштанском упутницом или уплаћивати код свију пошта на поштански-чековни рачун бр. 53024. на адресу:

Администрација Часописа „Општин. Гласник“, ' Синђелићева ул. бр. 16. Београд.