Policija

— 417 —

тачци 29 члана 103 правилника таксеног и пристојаинског са следећом садржином: |

„У члану 108 тач. 29 алинији под 4 додаје се нов став који гласи:

Друштво Црвеног Крста и његови легитимирани обласни и месни одбори ослобођени су од плаћања ове таксе на улазнице за кинемгтографске (биоскопске) представе само кад приређују ове представе повремено у данима одређеним за прикупљање прилога за друштвене циљеве у сопсшвеној режији са нарочито оштампаним улазницама са својим знаком (обележјем) у просторијама, у којима сопственици кинемашографа (биоскопа) као стална прдузећа не дају своје представе, а пошто претходно поступе по тач. 30 овог члана“..

Ова допуна, која је одмах ступила на снагу, доставља се ради знања и управљања по истој.

(О6ј. од 27. априла 1927. год. Бр. 48451).

РАСПИСИ МИН. УНУТР. ДЕЛА.

— ==——

О ТАЧНОМ ВРШЕЊУ И ПРИМЕЊИВАЊУ ЗАКОНА (од 21.17-1927 г. КБр. 1106).

Високим поверењем Њ. В. Краља саставио сам 17. овог месеца владу, а у исто време примио управу и над Министарством Унутрашњих Дела, о чему сам Вас већ известио депешом од 17. ов. месеца.

Примајући овај ресор ја очекујем од Вас, као највишег представника Краљевске Владе у подручној Вам области, да ћете ме у вршењу мога задатка помагати искрено и савесно.

Очекујући то од Вас, ја Вас позивам, да у вршењу пове- · рене Вам дужности будете према свима и свакоме непристрасни, законске прописе примењујете у свој строгости њиховој, не: чинећи никакву разлику како у погледу племенском и верском, тако исто ни у партијском. -

Потребно је истаћи вољу закона изнад воље појединаца. и уздигнути опште интересе над свима осталим, ма из кога извора они проистицали и ма какав циљ имали.

Схватајући тако свој задатак, ја ћу са своје стране све. учинити, да се законским одредбама прибави пуна важност.