Policija

— 583 —

ХХХМУШ

„Милисаву Томићу, деловођи општине фробољске (срез ресавски):

Члан 134. финанс. закона за 1927—98, год. довољно је јасан. Општина треба да поднесе Управи за ратну штету тријаву за обштећење, и да уз исту приложи: а) уверење првост. суда да јој по дотичним реквизиционим признаницама мсудови за ратни штету нису у своје време досудили накнаду штете и 6) преписе ових признаница онако како су оверене од одсека за извршење међународних уговора. Сачетно је, да „суд ове преписе претходно препише и по службеној дужности овери за своју архиву.

ХХХХ Суду општине града Ђевђелије:

1. Чл. 79. финанс. закона за 1927—28 год. по тумачењу Тенер. Дирекције Пореза, као надлежне, односи се и на општинске службенике (чиновнике) и на општинске часнике (које "бира народ) у погледу плаћања пореза. Под изразом „намештеник“ разуме се све плаћено особље које се не бира а под изразом „функционер“ «треба разумети све часнике који се "бирају.

2. При издавању уверења од стране општинске власти у Србији и Ц. Гори на основу регистра вој. обвезника или пописне књиге мора се поред општин. таксе за уверење наплатити и такса из ТБр. 3 и 4 у корист државе, у таксеним "маркама.

3. Ако такса није плаћена за свако осуђено лице, жалба се је могла односити на првопотписаног и то ако је било за једно лице довољно таксе. Само у погледу једног лица «уд је могао разматрати предмет а у погледу осталих, који нису положили таксу за жалбу, суд није могао ожалбену тресуду разматрати.

Св. Бр. 2679.

ХГ,

Суду општине водањске:

Признанице, квите и слична писмена немају никакве правне вредности док се не таксирају, јер их нетаксиране 5%