Policija

— 584 —

власт не сме узети у поступак. Према томе катастарска власт“ извршиће премер али такво спорно имање неће уписивати ни на кога док се питање власништва код надлежног суда не“ расправи. Општ. суд не сме оверавати никакве квите, при. знанице или друга писмена, нити таквим лицима сме издавати уверење о власности докле год те признанице и друга писмена не скупи и не пошље их надлежној фин. управи да она прво“ за државу таксу наплати.

Хи Суду општине трстеничке:

По 5 396 казн. зак. застарелост пресуде почиње тећи од дана када она постане извршна. Пошто се дан саопштња не рачуна у рок за изјаву жалбе, јер се у 55 15. и 16. полицијске уредбе вели: „од дана саопштења“, то је пресуда, која је саопштена осуђеном 10. априла ове године, а против. које се он није жалио, постала извршном 14. априла тек. год., те је према томе застарила у поноћ између 14. и 15. јула: ове године.

Св. Бр. 2644.

ХШ

Суду општине шаљске (срез вучитрнски):

1. Према одлуци опште седнице Државног Савета од. 8. марта 1926. год. Бр. 12263 (в. Полицију за 1926. г., стр. 450), године проведене у самоуправној служби рачунају се у године државне службе по прелазу у ову само оним лицима са факултетском спремом, којима је то признато специјалним законима. За пријем лица из самоуправне службе у државну данас су меродавне одредбе чл. 66—67 зак. о чиновницима и осталим државним службеницима грађан. реда.

9, Члан 133 закона о општинама допуњен је уредбом о изменама и допунама у закону о општинама од 25 јуна 1921 године (Сл. Нов. Бр. 155), али се ова допуна — којом је овлашћен суд да решава о издацима до 20.000 динара из кредита на непредвиђене потребе, — односи само на општину" београдску.