Policija

004

од 19 марта текуће године Бр. 29548 све док иста не буде измењена и замењена другом емисијом накнадном мојом одлуком.

(Распис од 2. маја 1927. године, Бр. 5109.)

ПУШТАЊЕ У ПРОМЕТ ПИВА.

Да би се отпрема пива из пивара, које је затечено на залихи 1 маја 1927. год. и које се пушта у промет обележено трошаринским траком, што лакше вршила и без застоја обављала, Генерална Дирекција пореза на основу члана 87 закона о државној трошарини наређује:

Да се за обележавање буради са пивом, које се пушта у промет а затечено је на залихи 1. маја 1927. год. унапред припреми што већи број трошаринских трака тако, да се не би ове тек онда писале када пиво треба да иде у промет. Да би спремање трошаринских трака било још више олакшано захтевати од пивара да набаве штамбиље на којима ће бити исписана количина пива која се пушта у промет у појединим судовима (од 0,5 хл., 1 хл., 2 хл., 0,25 хл. 0,125 хл. пива) и на трошаринске траке утискивати штамбиљем количину за коју се траке спремају. Број белешке и потпис органа на трошаринској траки исписивати мастиљавим плајвазом.

Да се на трошаринске траке којима се буду обележавале флаше са пивом, које је затечено на залихи 1 маја 1927. г. при пуштању у промет исписује само број белешке и потпис органа мастиљавим плајвазом, ако пивара има само једну врсту флаша од 0,7 или 0,5 литара, а ако пивара буде имала обе врсте флаша и тако пуњене буде стављала у промет, онда ће се и на трошаринске таксе за обележавање флаша морати стављати и количина коју флаша садржи (0,7 или 0,5 литара). За стављање количина на трошаринске траке намењене за обележавање пива у флашама пивара ће такође бити дужна набавити потребне штамбиље,

Овако се има поступати све дотле, док не буду исцрпљене залихе пива затечене на дан 1. маја 1997. године у пиварама и депоима ван пивара.

(О6ј. од 29. априла 1927, г. Бр. 50129.)