Policija

915.

Пошто је Месна Контрола остала при својој примедби то је на основу чл. 59. закона о Главној Контроли доставила. цео предмет Главној Контроли на решење са мишљењем, да. се наводи Управни, који се тичу питања, које ће се обвезвице примати у депозит, не могу узети као разлог да неко лице добије право на обештећење у натури и ако се је већ једном — путем амортизације у потпуности обештетило пласирајући своју пресуду по номиналној вредности; даље, чак и у случају да су обвезнице биле отуђене, ипак се у, случају да су амотризоване, не може допустити обештећење у натури лицу, које је примало амортизоване обвезнице, јер би се у том случају по једној истој пресуди користили и прави сопственик пресуде и лице које је по ком другом основу до њих дошло, и најзад, Управа за Ратну Штету нема законско. овлашћење, да доноси овакве одлуке без знања Министра Финансија, јер по чл. 8. закона о исплати ратне штете, обвезницама рукује Генерална Дирекција Државних Дугова.

Главна Контрола на својој општој седници од 13. Јануара: 1928. године размотрила је случај спорне визе по овом пред- | мету, — и нашла, да је мишљење Месне Контроле правилно. и усвојила га је.

Бр, 108906:27.

ВАЖНИЈА ОБЈАШЊЕЊА И РАСПИСИ ГЕНЕРАЛНЕ ДИРЕКЦИЈЕ ПОРЕЗА

ИЗДАВАЊЕ ТОЧАРИНСКИХ ПРАВА

У неколико случајева точиоци пића жалили су се овој. Дирекцији да неке Финансијске Дирекције не издају точиоцима пића право точења одмах већ после 10—15 дана, па кадкад и доцније.

Како се овакав рад не слаже са постојећим прописима, то се налаже Управи = Дирекцији — Одељењу, да се код сваког случаја тражења права точења држе стриктно прописа члана 8. Правилника о Точаринском Праву, те да точиоцима, који уз своју молбу поднесу одмах ш све потребне пралоге,.