Policija

МЕ

Према томе не подлеже порезивању ни сви они стални додаци са унапред утврђеним сумама који извесни државни службеници имају као допуну редовних принадлежности, а одређени су специјалним законима и везани су за положај и вршење редовне дужности службеника као што су: судиски додатци, додатци начелника, епидемичких лекара, чиновника Хипотекарне Банке и други.

Сва објашњења издата до сада која су у супротности са овим објашњењем престају важити од 1. јануара 1928. године и замењују се овим објашњењем.

(06ј. од 22. децембра 1927. г. Бр. 146.856).

КО МОЖЕ ПРОДАВАТИ АУТОМОБИЛЕ

На питање неких власти да ли протоколисање азутогараже и аутомеханичке радионице могу држати гутомобиле за продају и то пријављивати полицијским властима, — Генерална Дирекција Пореза на основу члана 43. закона о таксама и ТБр. 100 таксене тарифе истог закона и члана 106. правилника таксеног даје следеће објашњење :

Да сопственици аутогараже и аутомеханичке радионице могу продавата аутомобиле и ради тога исте и држати на стоваришту само ако су код надлежног суда још и протоколисали радњу за продају аутомобила. У овом случају морају: Т) да се управљају по одредбама ТБр. 100 таксене тарифе и чл. 106. правилника таксеног; 2) да имају потребне исправе о својини за аутомобиле намењење продаји; 3) да ове држе одвојено од оних аутомобила, које примају на оправку или на сместиште — чување; 4) и да се за овако примљене аутомобиле морају уверити да ли је њихов сопственик платио пријавну и годишњу таксу; 5) да надлежној власти достављају сопственике оних аута, за које није плаћена ма која од ових такса или обоје.

За поступање противно горе наведеном биће кажњени сопственици радње по измгњеној тачци 1 члана 106. правилника таксеног.

На случај пак да се у наведеним радњама налазе ради оправке или сместишта — чувања — аутомобили за које није плаћена пријавна или годишња такса или обе ове таксе, па се за исте аутомобиле не буде могло утврдити чија је сво-