Policija

1080 =

јасно се разабире, од како велике су важности полицијски пси у опште, а особито као чувари и бранитељи својих господара. Ако промислимо, колико је наших људи у опште, а навластито јавних званичника и службеника већ пострадало животом и здрављем од разних нападача и зликоваца при вршењу свога звања, а нарочито на државним границама и у угроженим крајевима, као што је још увек — међу осталим — у Јужној Србији, то је онда већ крајње доба, да и наши људи у свом властитом интересу, ам у општем, уз себе вазда имају ваљано дресираног полиц. пса. ј Ниједан наш званичник било војног било цивилног сталежа особито у угроженим крајевима никада неби смео излазити без свога полицијског пса, јер је једини он кадар да га «својим ванредним наравним својствима, својом проницавошћу, брзином и пожртвованошћу у сваком случају на време упозори на сваку погибију, па да је у случају потребе сигурно и отклони, а тиме онда и свога господара од сваке незгоде очува.

Милан Мизлер

АТРАН жандарм пуковник у н.

рт

ОДЛУКЕ ОПШТЕ СЕДНИЦЕ ДРЖАВНОГ САВЕТА.

1 О МЕСНОЈ НАДЛЕЖНОСТИ УПРАВНИХ СУДОВА

У одељењима Државног Савета различито је расправљано питање месне надлежности Управног Суда у Скопљу. Једна су Одељења узимала, да је Управни Суд у Скопљу надлежан и за територију Нишког Првостепеног Суда, а друга су то одбијала.

У смислу чл. 4. закона о Државном Савету и Управним Судовима и чл. 14. Уредбе о пословном реду у Државном и Управним Судовима ово је питање изнето пред Општу Седницу Државног Савета.

Општој Седници Државног Савета за решење овог питања поднета су два предлога.

По првом предлогу Управни Суд у Скопљу није над-