Policija

А РДЕ

ХМ] Олштинском поглаварству — Нова Паланка:

Такса из, одељка „Л“ (од ТБр. 383 до ТБр. 407) наплаћује“ се само код општинских власти у Србији и Црној Гори. Код. власти у осталим крајевима наплаћују се ове таксе у таксеним. маркама за државну касу.

ХМ. Суду општине царпбродске; Уверења, која општински судови издају на основу личног сазнања — 2 не на основу државни књига и докумената —

не подлеже такси из ТБр. 3 и 4, већ само општинској такси. . Св. Бр. 47.

ХУШ Суду општине врањанске:

џ

Расписом Ген. Дир. Пор. Бр. 28200 одобрено је да се такса из ТБр. 355 повећа до 5 дин. Преко ове суме не сме“ се прећи. Наплаћивање ове таксе у већем износу сматра се: као наплаћивање дажбина које нису одобрене законом, и повлачи и кривичну и материјалну одговорност за извршиоца.

Св. Бр. 16. ј

ХХ

Виктору Багеру, полиц. агенту — Љубљана:

Одредбом чл. 230 зак. о државним службеницима, каопрелазним наређењем, могу да се користе, само они државни службеници без школске спреме за службу у којој се налазе, који су се у тој служби затекли у времену ступања на снагу „овог закона (! септембра 1923 г.). Пошто у овом времену“ нисте били у активној служби, то се не можете користити. овом бенефицијом.

ХХ Суду општине оризарске (срез кочански):

Тражено објашњење о дневницама полицијских чиновника дато је у новембарској свесци „Лолиције“ за прошлу“ годину (стр. 968).

Св. Бр. 6.