Policija

с ба

~ ХХ Суду општине грабовичке (срез ваљевски): ;

Величина и начин наплате болничких трошкова регулисани су чланом 177 финансијског закона за 1927-28 год. По овом законском пропису болнички трошак морају платити сва лица која болују у болницама чије издржавање пада ис кључиво на терет државе. Изузимају се само лица са годишњом непосредном порезом до 10 дин. (без личног пореза и приреза).

Према овоме, окружној болници мора се платити болнички трошак за дотично лице, без обзира на то што је оно извршном судском пресудом осуђено на три године затвора. · Питање је само од кога управа болнице треба да тражи ње-_ гову наплату: да ли из имовине осуђеног лица или од управе казненог завода у који је оно било упућено на, издржавање казне па се у путу разболелог По мишљењу уредништва, овај трошак треба да падне на терет управе дотичног казненог завода, односно њеног кредита за издржавање осуђеника, пошто издржавање затвореника на осуди — где на сваки начин долазв и њихово лечење — пада на терет државе према 5 10 казн. зак. Нека суд на ово скрене пажњу претпостављеној власти, па ће она учинити даље шта треба.

Св. Бр. 50.

ХХП Суду општине јасеничке:

Плаћању порезе по чл. 79, од МГ финанс. закона за 1927-98 г. подлеже и општинске деловође, које не примају државни додатак због неположеног испита, ако им укупне годишње принадлежности достижу 6000 динара. Детаљна објашњења о овоме дата су у свесци за ЧРОРАНЕ од пр. год. (стр 964—966).

ХХИ Суду општине жидиловске:

У књигу дуговања мора се ПИ и дуг на име општинског приреза. Кад се неко лице накнадно задужи порезом после извр-

~