Policija

тЕ 1 ла

шеног разреза, треба га задужити са општинским прирезом у приновљеном делу распореда. Св. Бр. 4. ХМ Суду општине копривничке:

а) Воденице поточаре, које плаћају држави таксу и ТБр. 92. зак. о таксама не плаћају непосредни порез (в Напомену уз овај тарифни број).

6) Вршалице, које врше туђе жито на ујам, подлеже плаћању порезе, према Упуству за разрез порезе од 1919. год.

ХХМП Суду општине Планиничке:

Решење окружног односно обласног школског одбора, донето на основу чл. 18 закона о народним школама, извршно је и обавезно за обе школске општине. Према овоме рибничка школска општина мора тој општини платити досуђену нак наду у 6000 дин.

По одлуци опште седнице Касац. Суда од 3 децембра 1907 г. Бр. 13081, на школски прирез не може се ставити забрана. |

Планиничка школска општина нема, у осталом, ни потребе да прибегава овом средству, пошто је досуђена јој сума већ унета у буџет осуђене општине, те се због тога не може употребити ни на који други циљ сем на онај за који

је намењена и одобрена. Противно поступање имало би за.

последицу и материјалну и кривичну одговорност наредбодавца и благајника месног школског одбора. Треба се поново обратити и школском надзорнику и обласном школском одбору, и молити их да путем дисциплинских казни нагнају месни школски одбор осуђене општине да изврши једну законску дужност.

Св. Бр. 20. ХХУШ Јеленку М. Илићу, деловођи општине Бетровачке (срез нишавски):

У „Полицији“ за прошлу год. објашњено је неколико пута, да се такса за ислеђење кривичних дела наплаћује по броју дела а не по броју криваца који у њима учествују, и