Policija

1765.

ликих другова, у коме би млађе генерације на видним местима истицале попрсја својих великих учитеља и претходника, који за собом оставише своја дела у правној науци и пракси.

Почињући са пијететом према прошлости, наш Дом, почивајући на тако гранитним стубовима, био би намењен нашој будућности. У овоме Дому имало би се сакупити све оно што представља наше правништво свих грана правне науке и праксе. Све професионалне организације наших правника: Удружења, Коморе, Савези, Конгреси и" др., — све би имале овде у своме Дому библиотеку и своја одељења потребна за рад. Морали би имати и салу за расправе Научне професионалне и стручне.

Правнички Дом би морао имати и велики број одаја намењених за смештај оних наших другова који се буду у Београду бавили својим послом по неколико дана, па би се: морао евентуално побринути и за пријем и смештај њихове деце, која се у Београду буду налазила ради својих "студија.

Једном речју: Дом Правника имао би бити речит доказ о јакој правној ' свести наших другова пи "нашег народа и о великом ауторитету п угледу који шај правнички ред мора уживати у једнај друштвеној средини. А овако што постиже се само радом и шворевинама.

___А једна од тих творевина, — био би овакав наш Дом.

Изградња сваквог Дома захтева много добре воље, доста |

труда м материјалних средстава. Све се то може постићи само сарадњом свих нас, те смо зато и прихватили са 0с0битим задовољством молбу Управе нашег Удружења.

У циљу те заједничке сарадње, ми Вам се обраћамо овим писмом и молимо: да се у својој средини заложите, да идеја о подизању Дома Правника добије што већи број присталица међу правницима и њиховим пријатељима, - како би њиховом помоћу и здруженим силама свих нас. жто пре видели саграђен наш Дом Правника.

Сва детаљна обавештења о припремним радњама даваће Вам Управа Удружења Правника, са којом Вас, заједно и ми позивамо на сарадњу. |

На дан Уједињења, 1-0г децембра. 1927. ла

У Београду. Алекса Анђелковић судија К. С. Андра Дин. Динић · судија А. С. Атанасије Продановић судија К. С., Др Богдан