Policija

50

рефлектирајући на ово звање, што боље оспособе за тешку дужност жандармерије, јер жандармеријски подофицири, који су нео свој живот провели и своју каријеру стекли међу жандармима, Познају с зу жандармерије.

На завршетку овога чланка сматрам за потребно да још и то изјавим, да би нови пројекат закона о жандармерији требало у нашем цењеном часопису „Полиција“ отштампати и претрести до детаља, тако да би се све корисне ствари могле изнети и код дефинитивне редакције истог могле узети у обзир, т. ј. ако не би овај поступак био противан извесним начелима и процедурама око израде појединих закона.

Оволико за сада, а у другом чланку осврнућу се односно писаћу о другим стварима које се тичу жандармерије, а за увршћење ових редова уредништву „Полиције“ унапред

захваљујем, Трифун Ђ. Миладиновић.

Жаидармеријски Наредник 1!. Класе.

ПОУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА

1 Александру Р. Ранчићу, земљ. — Клисура (срез белопаланачки):

1. Између оца и синова нема, по правилу, задруге, али је по изузешку, може бити само у овим случајевима:

а) ако је отац своје имање између себе и својих синова поделио, па је, и по извршеној деоби, остао с њима у заједници живота и рада (5 507 грађ. зак.). :

6) ако је отац, по изласку из раније задруге са пунолетним синовима — који су имали право на приновак и приплод у задружном имању (5 517 грађ. зак.) — продужио с њима заједнички живот и рад, и

в) ако је отац, оно што је са својим пунолетним синовима стекао, између себе и њих поделио, продуживши и даље заједнички живот и рад с њима (99 122, 507 и 517 истог зак.)

У свима овим случајевима постојаће задруга између оца и синова, ако нарочитим уговором између њих неби било друкчије уговорено.

У овом смислу изјашњава се и наш позвати и признати стручњак за грађанско право 7. Живојин М. Перић, професор