Policija

436 –

ве знају да је цензус порезе за издавање уверења о сиромашном стању законом од 1923 год. повећан од 5 на 10 дин. Треба им на ово скренути пажњу.

2. Ако је постојало одобрење Ген. Дир. Пореза да се распоред Бр. 6 из 1912 г. препише, онда је по њему требало извршити задужење свих лица у њему означених, а за нове пореске обвезнике имао је оцену извршити сам порески одбор. Целу ствар треба доставити финансијској управи па ће она по дужности учинити даље што треба.

ХХХ

Командир, жандармериске станице — Маково:

1. За стицање права на полагање испита за чин жандармериског п.лоручника, на основу чл. 9 правила за полагање официрских испита у жандармерији имају право само акишвни жандармериски наредници, разуме се уз испуњење осталих услова. Време проведено у титуларном чину не узима се у обзир за стицање права на полагање овог испита нити за унапређење.

2, Добивене похвале од Министра Унутр. Дела и жачдармеријских старешина за показану храброст и ревност у служби јавне безбедности за сада се не испољавају у ношењу каквог видног знака, јер о овоме не постоји никакав законски пропис, а уредба о додељивању награда у војсци не важи за мирнодопско стање. У колико је уредништво обавештено, у Команди Жандармерије спрема се једна уредба, којом би се ово питање зг жандармерију нарочито регулисало.

ХХХ

Николи Т. Николићу, писару општине 2. орашке (срез власошиначки) :

Пошто ствар, по којој тражите обавештење, нема никакве везе са службеним радом општинског суда, нити тангира какав јавни интерес, већ се односи на приватно правни ин. терос лица које није претплатник листа — као ни ви лично = то упућено питање остаје без одговора.

ХХХ

Суду општине власошиначке:

Претварање старих чаршијских и пореских грошева у динарску вредност врши се по чл.) уредбе о убрзању рада, а