Policija

— 516 —

Како нико није знао казати ни ко је, ни откуда је погинули раденик, то је његово мртзо тело пренешено у мртвачницу погребног предузећа „Вилер 4 Тамсон“ у Фридриксбургу, где је било изложено под именом „Непознати Пит“ све дотле, док полицијски чиновник техничке струке ЂанИ. Кенеди, није успео, да дактилоскопским путем утврди његову идентичност.

Чим је непознати радник погинуо, полиција у Фридриксбургу предузела је најпотребније и једино могуће мере, да би сазнала ма шта детаљније о покојнику и по могућству утврди његову идентичност.

Полицијске установе у више разних места биле су извештене о том случају телеграфским путем, а и новине су донеле поред описа догађаја и репродукције слике непознатог покојника, али све је остало безуспешно.

Чиновник Фридриксбуршке полиције Ђан И. Кенеди који: се је нарочито специјализирао у раду идентификације помоћу отисака прстију, одлучио је, да ову ствар предузме лично у своје руке и да покуша идентичност леша утврдити знанственим — дактилоскопским путем.

Он је отишао у погребно предузеће где је детаљно: прегледао леш и прибележио извесне ствари, а затим је успео да добије известан отисак са палца руке умрлог човека.

Сутра дан Кенеди је отпутовао у Вашингтон, отишао у Министарство Војно и посетио Генералног Ађутанта Ветеранског Оделења, коме је изложио циљ свога доласка, а по том. је упућен у Дактилоскопско Оделење, Одсек за Идентификацију. Десе минуша доцније идентичност погинулог радника била је потпуно и несумњиво утврђена.

Погинули радник био је ислужени војник 48-ог пешадиског пука у Бентону, Мис. именом Валтер Ђ. Атенс, рођен и надлежан у Јазу Сиди, Мис. и најстарији син пок. Ђорђа. Атенса.

Том приликом Кенеди је извадио своју бележницу и прочитао знакове које је нашао на телу убијеног приликом прегледа леша у мртвачници.

Тако је запазио и забележио један ожиљак на палцу леве руке, а исто такав само мањи ожиљак и на средњем