Policijski glasnik

СТРАНА 208

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 26

позивају све вдаоти да га потраже и пронађеног отражарно епроведу Управи града Београда с позивом на акт Бр. 2639 3.

Матеја Гојковић — Сретовић , радник абаџијски, родом из села Лађеваца, среза љубићског, 19. ов. м-ца извршио је опасну крађу новца своме газди у Нрокупљу и по извршењу одмах побегао. Матеја је стар 2 4 године, средњег раста, погурен и сдабуњав, косе црне, на десном образу има белегу, у грађанском оделу. ка ногама има ципеде. Нека га све полицијске и општинске власти пограже и пронађеног стражарно спроведу начелству округа топличког с позивом на депешу Бр. 4326.

Селимир Ђорђевић, земљоделац из села * Црљенца, среза млавског. ноћу између 4. и 5. прошлог месеца извршио је убиетво над Стеваном Станимировићем, земљод. из седа Црљенца, чији је леш нађен 9. прошлог месеца у атару општпне божевачке, среза пожаревачког. По сазнању да га власт тражи, Селимир је оту- ' марао од куће, под изговором да иде у Београд на трке, и до данас се пишта о њему

Селимир Ђор-ђевиЋ није сазнало. Он је стар 2 2 године, средњег раста, сувоњав, смеђ, малих бркова, од одела има на себи антерију и Фермен од плаве чохе, црне чакшире од шајка, на глави црн штоФанн шешир, а на погама опанке са кајишима. Са собом је однео: једа;г револвер сиотем «Бровинг», полугодишњи за-ранични пасош, који је издало начедство округа пожаревачког 26. новембра 1907. године под Бр. 735, и једну повећу суму новца. Познат је као врдо добар јахач. Изпосећи Селимирову ФотограФију, позивамо све чо.шцијске и општинске вдасти да га живо у својим домашајима нотраже и пронађеног стражарно спроведу иачеднику среза пожаревачког с позивом на акт Бр. 1 1 995.

0 Б Ј А В А Рајко Радосављевић, земљод. из Белог Камена, среза драгачевског, одбегли војник и Радојица Мандић, слуга из Радаљева сре-

за моравичког, одметпули су се испод власти у намери да чине казнима дела. На дан 2. овог месеца пуцали су на Тихомира Солдатовића, земљоделца из Лисе, среза драгачевског; 4. овог месеца извршили су просту крађу Милошу Пртењаку, из Белог Камена, а затим су истога дана пуцади на Радована Миловавовића, из Миросаљаца, среза драгачевског и отели му мушку ( ,Пибодијевог 1> система; ноћу између 13. и 14. овог месеца извршили су опасну крађу Мидану Стоврагу, из Миросаљаца; претили су убиством Радовану Мидовановићу, из Миросаљаца и Цани, жени Радосава Дукића, из Горњег Дупца; 14. овог месеца примећени су од сеооке страже у седу Миросаљцима и позваци на иредају, што нису хтели учинити, већ су на стражу пуцали и истог дана извршиди разбојништво над Ђорђем Мијоковићем, из Трешњевице, среза драгачевског. Рајко је стар 21 годину, средњег раста, очију зеленкастих, у лицу плав, малих бркова; од одела има: гуњ од сукна, кошуљу и гаће од тежине, на глави шајкачу, на ногама опанке са кајишима. Од оружја има: аПибодијеву" пушку и ((Гасеров® реводвер. Радојица је стар 25 година, средњег раста, сувоњав, у дицу црномањаст, дугих образа, малих црних бркова, косе црне, брија се; од одеда има: гуњ н прслук од шајка, кошуљу и гаће од тежнне, на глави шајкачу, на ногама опанке са кајишима. Од оружја има: «Пибодијеву» пушку, в Гасеров» реводвер и један нож. Начелство округа чачанског па основу чд. 8. и 9. закона о јавној безбедности и § 2 43. кривичног закона, нозива Рајка и Радојицу да се у року од 2 0 — двадесет данм, од када ова објава изађе у „Српским Новинама" иријаве најближој судској или полицијској власти с позивом па акт Бр. 5625. Ако се у остављоном року ие пријаве ниједпој власти, начелство ће их огласити за хајдуке. Бр. 5625. Из капцеларије начелства округа чачанског 19. јуна 1908. год. у Чачку.

ОГЛАШЕН ЗА ХАЈДУКА Мидан Радојевић, Циганим, ковач из седа Лукавице среза кодубарског, округа београдоког објавом ничедотва округа београдоког позват је, као одметиик испод власти, да се у року од 20 дана преда најближој полицијској или судској власти, али како ово није учипио у остављеном му року, то га је исто начелство решењем својим од 17. овог месеца Бр. 37 09, а на оспову чдана 10. закона о јавној безбедности, огласило за хајдука и уценило са 500 динара. Награда ова издаће се ономе, који га ухвати или убије, или полицијској власти помогне да то учини. Мидан је стар 30— 33 године, средњег раста, црномањаст, црних бркова, брија се, о леве стране врата има скрофуле; на соби има од одела: црн капут, сељачки гуњ, па глави црн шешир, а на ногама онанке. Из канцедарије начелства округа београ^ског, 17. јуна 1908. год. у Београду.

СКРЕЋШ СЖ ПАЖЊА 4. овог месеца нађена је једна мангуп крава у селу Кулиновцима, срезу трнавском. Крава је јалова, длаке сиве, рогова виластих, прилично мршава. Обраћа се пажња овима властима да потраже сопственика ове мангуп краве и пронађеног упуте начелнику среза трнавског с позивом на акт Бр. 8032. У атару општине топоничке, среза бедопаланачког нађена су два мангуп коња. Један је кон> матор 9 године, зедене длаке, без жига и роваша, а други је матор 10 година, дора■гаот, иа деђима има белегу од убоја, са жигом. Позивају се све полицијске и општинске власти да пчтраже сопственике ових мангуп коња и пронађене упути пачелству округа пиротског с позивом иа акт Бр. 7618.

Ноћу између 12. и 13. овог меоеца непознати крадљивци обили су оудницу општпне мадо-крчмарске, у срезу лепеничком и украли: један општински печат за Фарбу, једну пушку ((Пибодијевог" система са седам метака, и 0'60 дин. таксених и поштанских марака. Обраћа ое пажња свима полицијским и општинским властима и да потраже ове крадљивце и крадене ствари и о резултату тражења известе начелника среза лепеничког с позивом на акт Бр. 11618.

КРАЂЕ СТОКШ Ноћу између 14. и 15. овог меоеца непознати крадљивац украо је једну кобилу Данилу Нешићу, земљод. из Вел. Плане, среза орашког. Кобила је матора 7 година, доратаста, цветаота, са жигом ((А в , Депеша начелника среза орашког Бр. 7 997,

Ноћу између 18. и 19. овог месеца непозиати крадљивци украли су два коња Станиславу Марковићу, из Криваја, среза млавског. Један је матор 7 година, доратаот, са жигом «0", на десном уву има белу белегу, на грудима има оток; други је матор 7 година, доратаст, цветаст, у деву предњу и десну задњу ногу нолупутаст, са жигом (с О". Депеша начедника среза мдавског Бр. 97 68. Ноћу између 10. и 11. овог месеца непознати крадљивци украли су једну краву и једну јуницу Стевану Кулићу, из Златова, среза млавског. Крава је матора 8 година, длаке сиве, без роваша, а јуница је матора 2 године, длаке плаве, без роваша. Депеша начелника ореза мдавоког Бр. 9 667.

Јоваиу Цветковићу, земљоделцу из Црвеног Брега, среза белопаланачког пре извесног времена украден је са паше један во, матор 8 година, длаке жуто - мургасте, дугачких рогова, у предње ноге поткован, без жига и роваша. Акт начелотва окр. пиротског Бр. 7709. Обраћа се пажња свима подицијским и општинским влаотима на ове покрађе. —

Ш'/ампа 1^раљ. Срп. Државна Штампарија

уредник, пушан ЈЈлимииЋ