Prosvetni glasnik

108

ЗЛКОН О ИЗМЕНАМЛ II ДОПУНАМЛ О УРЕЂЕЊУ ГЛЛВНОГ ПРОСПЕТНОГ САВЕТЛ

установе, прописаће министар просвете и црквених послова. Члан VII Вакон овај стуиа у живот кад га Краљ потпише. Но нревођење у шести разред извршиће се тек но наредби иинистра просвете и црквених нослова, ио што се нов програм предавања одреди. Препоручујемо Нашем мпнистру нросвете и црквених ггослова, да овај закон обнародује и о извршењу се његовом стара ;

917

властпма нак заповедамо да по њему постунају, а свима и свакоме да му се покоравају. 31. Октобра 1886 год., у Нишу. ЖИЛАН о. р. (М. П.) Видео и ставио дрлсавни печат, чувар државног аечата, министар правде, Дим. Маринковик с. р. Министар иросвете и цркеених иослова, Мил. Кујунџић с. р.

ми МИЛАН ПРВИ ПС МИИОСТИ БОЖЈОЈ И ВОЉИ НАРОДНОЈ КРАЉ СРБИЈЕ ПРОГЛАШАВАМО И ОБЈАВЉУЈЕМО СВИМА И СВАКОМЕ, ДА ЈЕ НАРОДПА СКУПШТИНА РЕШИЛА и ДА СМО МИ ПОТВРДИЛИ И НОТВРТЈУЈЕМО

ЗАКОН о изменама и допунама закона о уре^ењу главног просветног савета, од 1-ог Марта 1880-те године Члан 1 У члану 2-ом тачке нод а \\ б нзостављају се. Члан 2 Члан 3-ћи укида се. Члан 3 У члану 4-ом прво и друго нравило замењује се овако : Према нотребп главни просветни савет држи редовне своје састанке у дане које нредседннк означи. Осим ових редовних зборова савет ће имати и главне зборове у време у које их позове министар просвете и црквоних послова.

Члан 4 У члану 6-ом изоставља се последњи став о деловођи и замењује се: Деловађу савету поставља министар иросвете и црквеиих послова и одрећује му права и дужности. Члан 5 У члану 7-ом после става „они се за ово место узимају", додаје се : а, од Академика и дописника Краљевскосрпске Академије. б, од прошесора велике школе, богословије, учитељске школе, гимназија, реалке, даље од народне библиотеке, београдских лекара и начелника нросветног одељења министарства и реФерента за основну наставу, која су двојица свагда но закону редовни чланови главног просветног савета.