RTV Teorija i praksa

Vučkovič i ing. Milenko Jankovič ocenio je da je Radivoje Markovič dao poseban doprinos razvoju Radio-televizije Beograd na planu unapređenja programa, koji se ogleda na višegodišnjem trajnom postizanju izuzetnih rezultata u neposrednom stvaranju i uređivanju programa. Radivoje Marković, pionir radio-reportaže, ostvario je ргеко 2000 direktnih radio-prenosa i radio-reportaža sa svih kontinenata sveta. Sem značajnih publicističkih i esejističkih ostvarenja Radivoje Markovič je i autor knjige Novinar pred mikrofonom.

Ove godine nagrada za delo iz oblasti masovnih komunikacija nije dodeljena. Ovakvu odluku doneo je žiri: dr Ratko Božović, predsednik, i članovi: dr Toma Đorđević, Boško Stanišić, Vladislav Mitrovič i mr Dimitrije Živkovič.

Ove godine takođe nije dodeljena ni ' godišnja nagrada za pronalazaštvo, racionalizatorstvo i novatorstvo u proizvodnji i poslovanju koje bi doprinosilo izuzetnom unapređenju radija i televizije. Odluku je doneo žiri u sastavu: dr ing. Aleksandar Marinčić, predsednik, i članovi: dr ing. Milorad Obradovič, ing. Rodoljub Žižić, ing. Jovan Pavlovič i mr ing. Aleksandar Zaborski.

196