Službeni list Srpske književne zadruge

У1

учинила велике услуге и српској књизи уопште и нашем друштву посебице.

А. сада, оглашујући да је данашња скупштина, (О. Књ. Задруге отворена, пре него што бих дао реч т. тајнику, молим вас, да се изберу два бележника. који ће водити записник скупштинскога рада. (Оку пштина пристаје).

Пристајете ли да их ја предложим» (Шристају).

Предлажем г. Јеленка Михаиловића, проф. и г. Милорада Полића, повереника Задругина, који ће моћи стенографски записивати говоре појединих чланова. Прима ли скупштина именовану господуг (Прима). — Молим господу, да заузму одређена им места.

Молим г. тајника, да прочита књижевни део управина извешчаја.

Тајник, Љ. Јовановић, прочита овај:

ИЗВЕШТАЈ

о књижевном раду Управе Српске Ењижевне Задруге

___ Главни део књижевнога рада у Орпекој Књижевној Задрузи редовно приказује годишње коло Задругиних књига. Ове је године УЈШ коло донело задругарима ове списе:

1 (51). — „Домаћа писма“ Доситија Обрадовића, које је приредио за штампу Милутин К. Драгутиновић с предговором и с обилатим коментаром речи и реала. У овом су издању попуњене раније штампане збирке Доситијевих писама, не само њего вим писмима штампаним у неким повременим списима. него и неким до сад необјављеним п непознатим писмима. 2 (52). — „Лирске песме“ Симе Милутиновића, Сарајлије које је одабрао и предговор им написао Андра Гавриловић, а тумачења им написао Љ. Јовановић; у овој су књизи сад први пут штампане и неке песме из посмртних рукописа песникових.

8 (58). — Друга свеска скупљених „Приповелака“ Лаве К. Лазаревића, коју је приредио за штампу и предговор јој написао Љ. Јовановић; у њој су хро-