Srpski sion

С тр . 576.

„СРПСКИ СИОН."

Б р . 36

Ш1 3|

СРПСКА МАрСТИРСКА ШТАМПАРИЈА У ^ОВОМ САДУ

ВЕЛИНИ И/ТУСТРОВАН КАЛЕНДАР под насдовом пг™

календару овоме, осим календарског дела, у коме ће бити објасњени сви: гоеподњи, богородични и заповедни еветитељски празници, биће — крај многих имтересантних података, чланака разне струке од познатих и признатих књижевиика наших, здраве садржипе и за народ наш удешепе, јер је управи штампарије ове смер, да народу српском но јеФтине новце даде кгћигу, која ће га религиозном раном задојити, поучити и здравом забавом забавитн. У календару ће бити ови чланци: Јован Златоусти од проте Јована Бучковића; Срби свеци од М.; Сан је лажа а Бог је истина од С. М.; На крају другог живота приповетка Симе Матавуља; Искрена реч нашим земљоделцима од Д.; Реч-две о српским сватовима од Ђуре Страјића; Српска народна имена ед Тих. Оетојића; Поуке из пчеларства од Јована Живановића; Правне поуке од дра Милана А. Лирића; Статистички податци о Србима скупио Тих. Остојић. Слике ће бити у калеидару овоме ове: Свети Јован Златоусти, слике Срба светаца: Симеон мироточиви (Стеван Немања); Стеван првовенчани; Стеван, Дечански; Цар Урош; Кнез Лазар ; Максим владика; све од академ. сликара Уроша Предића ; и слике академ. сликара "Борђа Крстића: Св. Никола и св. апостоли: Петар и Павле. Цена календару ће бити 40 новч Растуривачи ће добити уобичајени рабат. У Новом Саду, 24. августа 1894. год. УПРАВА СРПСКЕ МАНАСТИРСКЕ ШТАМПАРИЈЕ.

ц^|д|д|Ц1и | и'и | |Г1ГЈГЈ.-'н'ш' И 1«Гм1и1и'»1и1 И |«'и'и1..

ш

„Српски Сион" излази оваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије нрима претнлату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч.

Претплата, оглаои, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За опасе, објавел стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају.

Издање и штамна: Српске Манастирске Штамиарије у Новом Саду.