Srpski sion

С тр. 578

СРИСКИ сион

Б р . 19.

увезаним примерцима 2'60 К а неувезаним 2 К. Књиге Матице Српске. Бр. 10. Иво Ћинико. За круном, Нови Сад. 16° 291. Цена 2 К. Летоиас Матице Српске Књ. 227. Нови Сад. 8° 130. Позив на претплату. Како је сасвим нестало књиге „Великог Типика" што га је наиисао Протојереј ВАСИЛИЈЕ НИКОЛАЈЕВИЋ, то је потписата штампарија узела у своју нажладу поменугу књигу. Књига је ушла у штампу, и биће готова до Божи&а. Цена за претплатнике у тврдом увезу 4 К, у брошираном увезу 3 К, а дућанска ће цена бити знатно већа. Новце за књигу треба слати потписатој штампарији, јер ће се претплата само тако моћи уважити. Претплата траје до 1. децембра 1904. год. У Карловцима 14. Септембра 1904. У П Р А В А српсне манастирске штампарије.

Књижевна објава. По овлаштењу Његове Преосвећености епископа, господина дра Георгија Летића, част ми је објавити, да је довршено и да се разашиље = ТРЕЋЕ ИЗДАЊЕ = уџбеника: КАТИХИЗИС или НАУКА ПРШСЛАВНЕ 1РИШЋАНСКЕ ЦРКВЕ за српске православне ученике IV., односно III. и IV. разр. основних школа саставио Др, Георгије српски православни епископ. Књига је штампана источним и јужним наречјем, а добија се само у Сржкој Манастирској Штампарији у Ср. Карловцима, као код јединог комисионара — но иста штампаријаобвезана је на уступање следећег рабата:

књижарима 2б% катихетама и учитељима 15^ општинама и одборима 10%. У опсегу српске православне Митрополије Карловачке ово је једини надлежно аиробовани уџбеник своје врсте, — а исто тако је одобрен по надлежним световним и духовним областима у Босни и Херцеговини. Чист приход од овог уџбеника служиће оснивању закладе за подизање свештеничког и учитељског подмлатка у епархији темишварској. У Темишвару 1904. год. Ђура Терзин српски нар. учитељ. Изашла је из штампе нова школска књига, под насловом: ШКОЛСИА ДЕЦА НА СЛУЖБИ БОЖЈОЈ УПУТСТВО ЗА ПРАВОСЛАВНЕ УЧЕНИКЕ СРП. 0СН0ВНИХ ШША како да у св. цркви на богослужењима суделују, Издање Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима. — Цена је књизи 20 потура.

ПРАБОСЛШД ЛИТУРГИКА ЗА УЧЕНИКЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА САСТАВИО Александар Живановић. Цена је књизи К 1 - 20 — Обраћамо пажњу г.г. православним катихетама на ову школ. књигу која је прописана као школски учбеник на средњим школама. Срска Манастирска Шт амдарја. ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ. К. 568/456. из 1904. 1 — 2, 68 С Т Е Ч А Ј На уиражњену парохију IV. плаћевиог разреда у Срп. Итебеју. Компетенти имају ирописане молбе надлежним путем овој конзисторији до 14./27. новембра о. г. поднети. Из седниде ецарх. конзисторије, држане у Темишвару 3./16. септембра 1904. године. Председништво.