Srpski sion

С ТР . 388.

(ЈРПСКИ СИОН

Б Р . 13

К. 548./4Т6. ех 1905. 46, 1 -3 Е Д И К А Т. Овим се расписује едикт за несталим јеромонахом манастира Бешенова о. Јустином Ћурчићем с иозивом, да се има у року од 90 дана од дана првог уврштења овог едикта у овом листу овој конзисторији пријавити ил лично предстати ил свога правозастунника пријавити, иначе ће се дисдиплинарни поступак и без њега обавити. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 31. маја (13. јунија) 1905. Георгије с. р. Патријарх.

Бр. КК. 133 ех 1905. 3—3, 37 Е Д И К А Т. На бракоразводну молбу Ђуре Вукелхкћа, из Плашкога, против супруге му Софије , сада неиознатога боравишта, овлм се речена СоФија позива, да у року од 90 дава, рачунајући од дана првога уврштења Едикта овога, овој Конзисторији или сама лично предстане, или мјесто садањега свога пребивалишта пријави, јер ће се у противном случају ова бракоразводна нарница и без ње оковчати. Из сједнице Епарх. Конзисторије, држане у Плашком, 28. априла 1905. Предсједништво

ДРУГИ 0ГЛАСИ

ЗВОНОЈШВНИЦА Н ФШЈШ

ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА арепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за иреливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном меету излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови|ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 нровиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи правтако да се овако једво патентирано звоно од 327 килограма изјеЈначује са других по старој системи ливених звона од 461 килограма.препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно етојеће; гвона ели шоље за оатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога гвожђа. 9—-24, 8. Илустрованн цгнсвкици и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земал ској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарсном медаљом.

»Орарки Сион" нзлази сваких 15 дана на 2 цела табзка. Цена му је: За Ауетро-Угарску, Босну и Хе|)4егс-Е &1 !у на годину 8 круна, на но годиае 4 круне, а аа четврт године 2 круне. Зд стране земље : на годину 10 круна. Поједвни бројеви40 филира. Црвхвдата, огласи, стечајеви и рекламацијо у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукониси уредништву „Српско1 Сиона" у Карловце. 3< огласе, објаве и ствчајеве илаћа се 10 Ј>илири вд једног реда ситвих слова. — Везла^на висва се ае аии«,а|у. — Рукоаиси се не враћа|у. Све снорове овога листа у -ствари претплате или других потражавања решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

Иадаље ■ Српвке Манавтвраке Штампарнје у Ср. Кардовцнма. 443. 1905