Srpski sion

Отг. 770.

СРПСКИ смон

Бр . 2ђ.

Нове књиге. Ластирске шсланице др. Георгија ЛетиРм, српскога иравославнога ешскопа тетишварскога. ТреИа посланица На Божи$ 1905. 0 неговању и васпитававу мале деце. Карловди 8° 14. Уредба црквено-просвјетне управе српских православних епархија у Босни и Хердеговини. Мостар 16° Цена 1 Кр. Уредник: Димитрије Руварац, протојереј.

Од админиетрације. Молимо поштоване претплатнике да дужну претплату подмире, и нову обнове, јер ето настуаа већ и нова година 1906. а многи претплатвици наши нису подмирили евоју претплату на овај лист ни за 1905., а да не би смо морали никоме лист обуставити, моле се г. г. дужници да свој дуг плате.

Књижевни оглаеи. Изишла је из штампе, и може се добити код потписате управе књига: опис СРПСКИХ ФРУШКОГОРСКИХ ОДНДОТИР^ 1753. Приошптио: Димитрије Руварац. Књига је штампана на лепом белом папиру и има 488 стр. Цена је књизи увезаној у платно — сва 5 Кр., а неувезаној 4 Кр. Управа српске манастирске штампарије. Изашла је из штампе нова школска књига, под насловом: ШКОЛСКА ДЕЦА НА СЛУЖБИ БОЖЈОЈ УПУТСТВО ЗА ПРАВОСЛАВНЕ УЧЕНИКЕ СРП. ОСНОВНИХ ШК0У1А нако да у св. цркви на богослужењима суделују Издање Српеке Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима. — Цена је књизи 20 потура.

ШВОСЛАВНА ЛИТУРГШ ЗА УЧЕНИКЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА САСТАВИО Александар Живановић. Цена је књизи К 1'20 — Обраћамо пажњу г.г. правоелавним катихетама на ову школ. књигу која је прописана као школски учбеник на средњим школама. Свш Манастивска Штампарја,

«чг ЛИТУРГИКА -ш за ПРАВОСЛАВНЕ 7ЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА САСТАВИО учитељ новосадски. Друго умножено издање. Ова је књига готова и може се добити у потписаној штампарији. Исту књигу одобрио је св. Архијерејски Синод, с тога молимо да се норучбине шаљу на пвтписану штампарију. Цена је књизи 50 потура. Књижарима, школским одборима и г г. учитељима, дајемо уобичајени књижарски попуст. Српсна Манастирска Штампарија у Ср. Кардовцима. Изашла је нова књига из штампе: „ВЕЛИКИ ТИПИН" који се може добиги само код издазача Српске Манастирске Штамарије по 4 круне од брошираног нримерка. Укоричен 5.— К. Српека Манаетирека Штампарија. изво д из СРПСКЕ ГРШТШ ЗА 1 И II. ГИМНАЗИЈСКИ РАЗРЕД САСТАВИО ЈОВАН ЖИВАНОВИЋ изашла је пз штамне. Цена је књизи 1 круна, Школска књига је ова одавно понестала, и ђаци наши нису је имали, те се јако осећала потреба да се приреди ново издање што је и учињено. Г. автор није жалио труда, да ову књигу допуни и па ново преради, а српска манастирска штампарија изда.