Srpski tehnički list

БРОЈ 2 ПРАЋВ

Чл. 75.

Комисија за држање лицитације, дужна је да поднесе извештај Министру о држаној лицитацији и да у истоме напомене све што је потребно у погледу правилности држања лицитације.

Чала. 76.

Рачуноиспитач Министарства, грађевина дужан је да рачуне чиновника Министарства, грађевина о дијурнама прегледа и оверава оним редом како су му на преглед упућени.

Исто тако прегледа рачупоиспитач и оверава |

рачуне предузимача оним редом, како су му упућени и тим истим редом враћа их шефу рачунског оделења на даљи поступак.

Ча, 77,

Све мање исплате на благајни Министарства, грађевина врше се по оном истом реду, по коме су и признанице рачуноиспитач и шеф рачунског оделења оверили.

Веће исплате вршиће благајна, Министарства, оним редом како је по специјалном захтеву потребне суме од главне државне благајне добила ва изречно означење грађавине илп набавке.

Рачунско одељење прописаће одмах Форму протокола, у који ће рачуноиспитач заводити ове рачуне и признанице по реду, којим се подносе благајни министарства. на исплату.

ЧИ 78 Благајник је дужан сваки дан да подноси шефу рачунског оделења табеларни преглед, шта је тога дана и од куда јеу благајну примљено, а колико је, зашто и коме из благајне опет издато и по коме решењу. У том прегледу изја-

виће благајник сваки дан колико има готовине у каси.

Ча. 79.

Набавку инструмената као и набавку техничких књига за Министарство грађевина, врши рачунско оделење по изреченој тражњи осталих оделења, што је обавезно за рачунско оделење. Тако исто рачунско оделење набавља и сав прибор за цртање, у споразуму са осталим оделењима а подмирује ову потребу и за грађевинске одељке.

Ча. 80.

Библиотеком и геодстеким кабинетом рукује библиотекар и чувар геодетског кабинета према упутствима шефа рачунског оделења.

Библиотекар је дужан да инструменте и библпотеку одржава у реду и сасвим чистом стању. Оп је дужан да склопи инвентар свију

У току године набављених књига, инструмената

ИЛА СТРАНА 21

и осталих ствари како би се исти могли послати Главној Контроли.

на време

П. У ГРАЂЕВИМСКИМ ОДЕЉЦИМА.

Чл. 81.

Све одредбе у чл. 8, 12, 13, 14, 15, 16, 17, А а 25 44 25. 26. 21, 8. 99. и а ових правила вреде и за грађевинске одељке, као и остали чисто технички прописи.

Чала 82.

Грађевински одељци слаће Министарству Грађевина па ревизију и одобрење (према прописима ових правила) оригиналне планове и прорачуне, и остале податке који иду уз пројекат.

Чала. 88. За нове грађевине, чија вредност не пре-

" лази 10.000 динара, саставиће грађевински оде-

љак дефинитиван план и прорачун и послаће Министарству Грађевина на одобрење.

За грађевине преко 10.000 динара, саставиће се скица грађевине уз коју ће се приложити ; ситуација, извештај о свему што је од важности за њу (види чл. 8. и приближан прорачун.

Пошто Министарство Грађевина одобри ову скицу, израдиће се дефинитиван план и прорачун.

Чл 84.

За сваку реконструкцију и већу оправку какве грађевине, поднеће се Министарству Грађевина. план са прорачуном према прописима за нове грађевине, означив у исто време: кад је и шта на грађевини последњи пут оправљано и шта је тада оправка коштала.

Чл. 85.

Све планове, прорачуне и услове мора потписати сем пројектанта и шеф грађевинског оделења. Сем тога на сваком плану и прорачуну ставиће се нумера оног акта којим је учињен предлог за подизање нове грађевине или реконструкцију постојећих

Чл. 86.

Оригинални планови и прорачуна од извршених грађевина чуваће се у архиви грађевинског одељка и завести у нарочити инвентар са одговарајућим бројевима.

Ча. 87.

Оригинални уговори и услови од државних или народних грађевина, чија вредност прелази 10.000 динара, чуваће се у каси окружне благајне, а само ће се копије у актима држати, па, ће се тек по свршетку посла сам оргинал слати