Srpski tehnički list

Мр бб

под а, који стално живи у Србији, ма и не био дрсжављанин српски;

В., сваки редовни професор текничког факултета Велике Школе у Београду:

Г. сопствечици индустријских етаблисмана у Србији, ма и немали наведену квалификацију, али који 'су стекли заслуге за подизање велике индустрије у

Србији.

Чл о.

Ггомажући члан Удружења може бити сваки гонај, који је вољани има средстава да помаже српску технику и Удружење Српских Инжењера И Архитекта.

Ули 7.

Члан утемељач може бити свако правно лице тили корпорација, ако зарад олакшице вршења задатка „Удружења, положи од једном најмање сто динара.

Члаа.

За посасне чланове бирају се техничари, научници, државници и друга лица која су заслужна за "техничку науку и опште за унапређење техничке “струке без обзира на, народност и домовину.

Члао:

Редовни и помажући чланови бирају се по претходној писменој пријави Управном (Одбору Удружења. Ту пријаву морају на састанку на коме се избор врши, потпомоћи најмање два редовна члана Удружења.

На ТО

Почасни чланови бирају се на главном скупу Удружења, и то по писменом предлогу најмање пет редовних чланова. Тај се предлог подноси Управном "Одбору Удружења најмање за месец дана пре главног «скупа. |

Почасни чланови имају сва права редовних члалова а не плаћају никакав улог.

У ТЕ

Чланство чланова редовних, помажућих и уте'мељача почиње од дана када положе уписну таксу, прописану овим уставом, односно улог од најмање сто „динара.

Чланство почасног члана почиње од дана када ттисмом изјави да се избора прима.

ТЕ 21

Чланство престаје или губи се у овим случајевима:; а., кад члан изјави Управном Одбору писмено да престаје бити члан Удружења;

6. кад члан није платио улоге уставом прописане за време од две године.

заслуга за напредак текнике или развитак привреде и индустрије у Србији ма и немао ни поменутих квалификација. Чл. 7. (нов.)

Ванредан члан Удружења може бити онај који је свршио какву средњу техничку школу у Србији или на страни.

постаје Чл. 8. и гласи:

Помажући члан Удружења може бити сваки ко је вољан да помаже Удружење Српских Инжењера и Архитеката.

постаје Чл. 9. и гласи:

Члан утемељач може бити свако правно лице или корпорација, ако једновременим улогом од најмање сто динара помогне друштво у вршењу његовог задатка.

постаје Чл. 10. и гласи:

За почасне чллнове бира Удружење она лица, која имају особитих заслуга за техничку науку, за унапређење техничке струке и за подизање и унапрећење индустрије и привреде у Србији.

Чл. 11. (нов.)

„Добротвори Удружења постају они који приложе или завештају Удружењу у новцу, имању, књигама, збиркама или машинама најмање 500 динара,

постаје Чл. 12. и гласи:

Редовни, ванредни и помажући чланови лримају се по третходној писменој пријави на местним састанцима Удружења а по предлогу Управног Одбора.

постаје Чл. 13. и гласи;

Почасни чланови бирају се на главном скупу Удружења и то на пасмеаом предлогу најмање пет редовних чланова Удружења. Тај се предлог подноси Управном Одбору најмање на месец дана пре главног скупа. 8

постаје Чл. 14. После речи редовних додаје се: ванредних.

постаје Чл. 15. Тачке а, 6, и г. остају исте

гласи:

тачке в., има да