Srpski tehnički list

— 261 —

в. одлуком редовногм састанка удружења и на одлог најмање петорице ресовних чланова, ако бих се који члан огрешио о дужности које као члан им да врши, или би се показао недостојним чланом Удружоња; и

Г,, кад члан изгуби грађанску част или кад га суд осуди због неморалних и прљавих дела.

Управни ће одбор дотичном јавити писмено да је искључен.

Ш. Дужности и права чланова. Чл. 13.

При упису у чланство, односно при избору добиће сваки члан бесплатно по један штампан комад Устава Удружења, а тако ће се исто и свака измена Устава и правилника, кад се саставља, слати свима члановима бесплатно.

Чл. 14.

Редовни и помажући чланови плаћају при сту-

пању у чланство удиснину од десет динара. Ту уписннну плаћају при својем поновном упису и они, који су већ једном били чланови па из буди каквих узрока престали бити. Они ће с тим платити и цео свој дуг Удружењу. У и

» Сваки редован и помажући члан плаћа годишње.

на име чланског улога по двадесет дингра. Тај улог мора да је најдаље до 1. маја сав положгн друштвеној благајници за текућу годину,

Ма 6:

Главни скуп има право да простом већином гла-

сови измени величину уплата у члановима 14 и 15 Чл 17.

Сваком редовном и помажућем члану издаће се при упису удисна керта, којом се потврђује примање у удружење. При иступању из чланства та се карта враћа и поништава, Признаница о плађеном годишњем улогу важи као улазница за главни скуп.

| О: Утемељачима и почасним члановима даваће се

нарочите дипломе, Ули о.

Уписне карте и признанице о плаћеном годишњем улогу, подписују председник и благајник Удружења а дипломе цео управни одбор.

, у Чл: 20.

Сваки редовни члан има право гласа на свима састанцима и главном скупу и сваки може бити биран за часника удружења.

В., одлуком редовнога застанка Удружења а на предлог намјање петорице редовних чланова кад се који члан огреши о своје чланке дужности или се по: каже недостојним чланом Удружења.

постаје Чл. 16. и не мења се.

постаје Чл. 17. и не мења се Само се после „редовни“ додаје „ванредни.“

постаје Чл. 18. и гласи:

Оваки редован и помажући члан плаћа годишње на име чланског улога по двидесет а ванредни члан по десет динара. Тај улог мора се најдаље до 1. маја положити друштвеној благајници за текућу буџетску годину.

Чланови који у току године ступе или иступе дужни су платити улог за оно полдође у коме су ступили у чланство или иступили.

постаје Чл. 19. и не мења се

само место „у члановима 14 и 15“ ставља се,у

члановима 18 и 19.

Изоставља се.

постаје Чл. 20. и гласи: Признанице о плаћеном улогу потписује благајник удружења.

постаје Чл. 21. и гласи;

Редовни и ванредни чланови удружења имају право гласања на свима састанцима и главном скупу. Али при измени Устава ванредни чланови немају право гласа.

Чл. 22. (нови)

У управу Удружења могу бити бирани само ре

довни чланови,