Srpski tehnički list

— 262 —

Уа 216 Ови чланови добијају лист удружења бесплатно а сва остала издања у пола цене, Чл 29. Ванредни и помажући чланови и утемељачи имају права учествовати на свима састанцима и скуповима Удружења, али само саветујућим гласом,

Чл 28;

"Сваки члан Удружења има право доводити госте на састанке и забаве Удружења. Гости немају права дискусије ни гласања на састанцима и скуповима.

Чл. 24. ;

Сваки члан ступањем у чланство узима на се обавезу да према својим средствима и положају свима силама, усрдно и трајно потломаже Удружење у постигнућу постављеног циља као и да у свему поступа по наређењима овога Устава.

Чла 25:

Сваки редован члан Удружења дужан је уредно долазати на састанке и скупове и учествовати у гласању при решавању свију питања.

Чл. 26.

Имена свију добротвора Удружења, који са сво-

јим поклонима потпомажу заводиће се у нарочиту

„Споменицу“ а приликом годишњег извештаја о раду.

и стању Удружења, изјављиваће се свима таквим добротворима јавна захвалност.

ТУ. Управа Удружења. Моле 27-

Управу Удружења образују: управни одбор; редо-

вни састанци удружења; и главни скуп удружења. Чла 20

Управни одбор образују десет редовних чланова Удружења и он је састављен из председника, потпредседника, пссловоћђе, благајника, књижничара и че тири одборника,

Чл. 29.

Управни одбор се бира на главном скупу и то на две године. Прво се бира председник и потпредседник па затим осталих садам чланова одбора. Пословођу, благајника и књижничара бира сам управни одбор на своме првом састанку између остале седморице чланова | - |

Чл. 30.

Управни Одбор изабрат једне године на главном скупу, отпочиње свој рад на дан 1|-ог јула исте године, после главног скупа, Ако које године не би било главног скупа (Чл. 62.) а те године остане рок Управном Одбору, онда: ће он вршити и даље своју дужност све докле се главни скуп не састане и друга управа не избере.

постаје Чл. 23. и не мења се.

Изоставља се.

Чл. 24. (нов.) е Утемељачи, добротвори и помажуђи чланови имају права да учествују ни свима састанцима и скуповима. Удружења са саветујућим гласом, постаје Чл. 25. и не мења се.

постаје Чл. 26. и гласи;

Сваки чеан Удружења дужан је да свима сипама, усодно и трајно потпомаже Удружење, де тачно испуњава своје обавезе према Удружењу и да свакад поступа према одредбама овога устава.

постаје Чл. 27, и гласи: Сви редовни и ванредни чланови дужни су да уредно долазе на скупове и састанке Удружења и да на њима учествују при решавању и гласању.

постаје Чл. 28. и не мења се.

постаје Чл. 29. и гласи. Пословима Удружења руководи Управни Одбор а према одредбама овога устава.

постаје Чл, 30. и гласи: Управни Одбор образују: председник, потпредседник, пословођа, ' благајник, књижничар и четири одборника.

постаје Чл. 31. и гласи:

Главни скуп бира између редовних чланова председника, потпредседника и седам чланова одбора. Пословођу, благајника и књижничара бира Управни Одбор на првом свом састанку од изабратих седам чланова одбора. Сви чланови управе морају бити са седиштем у Бсограду.

постаје Чл. 32.

Од изабратих чланова Управе иступиће на првом редовном главном скупу потпредседник и коцком четири члана Управног Фдбора и њихова ће се места попунити на томе скупу. На другом редовном главеом скупу иступиће председник и остала три члана Управ-

"ног Одбора и тај рад иступања продужиће се и даље.

Чганови који брани. '

иступају могу бити пдново иза-

Чл. 33. (нов.) Новоизабрани чланови ступају у дужност одмах