Srpski tehnički list

РО

Улеса ји Ако који члан Управног Одбора иступи пре истека рока, било својевољно или услед премештаја из Београда, онда се на његово место бира други, на редовном састанку Удружења. Накнадно изабрани члан Управног Одбора одступа заједно са осталим ран је изабратим члановима.

На 38.

Управни Одбор рухује имаовином и свима пословима Удружења.

Он, заступа Удружење пред властича и према приватнима, у свима пословима. У пословима пак где закони траже нарочито овлашћење може одбор у име Удружења себи заступника изабрати и овлашћење му

издати, Чл. 33,

Сви писмени документи и акти Удружења носиће печат са написом: „Удружење Орпских Ивжењера и Архитекта и девизом: Број и мера то је моја вера.

Чл. 34: | За решавање на састанцима Управног Одбора потребно је, да су бар пет чланова присутни, а при гласању решава проста већина гласова. Чле30а Председник Управног (Одбора управља свима пословима Удружења и стара се да се овај Устав у свему одржава; Он потписује све записнике и одлуке Удружења, као и укупну преписку о пословима Удружења; Он одобрава, по одлуци одборској, потребне издатке и потписује све исправе о трошковима Удружења: Он прегледа од времена на време благајницу; Он означује дневни ред на састанцима; Он сазива састанке Управног Одбора, ради решазвања свију административних питања у раду Удружења, А има права да сагива и ванредне састанке кад "то потреба захте. Чл. 36.

Потпредседник помаже председнику у вршењу

његових дужности и заступа га, кад је он спречен, за усве време докле буде то трајало.

Ако су обојица, председник и потпредседник, "спречени, онда ће, на редовним састанцима, председавати по годинама најстарији члан Управног Одбора, «сем часника.

Уа Пословоћђа води записник на састанцима; води

после избора. Ако које године не би било редовног главног скупа онда ће чланови на које је ред да иступе вршити своју дужност и даље до првог редовног или ванредног главног скупа, који ће њихова места попунити новим избором.

постаје Чл, 34. и гласи:

Ако који члан пре истека роха иступи из Управног Одбора, онда се на његово место бира други на редовном састанку Удружења.

Накнадно изабрани члан Управног Одбора од. ступа по реду који је важио за члана на чије је место изабран. .

Чл 35, (нов)

Ако из ма каквих узрока одступи цела Управа Удружења онда ће се на првом редовном или ванредном главном скупу Удружења изабрати нова Управа, која ће се сваке године обнављати утврђеним редом.

постаје Чл. 36. Изоставља се: усвима пословима Удружења —- Он“

постаје Чл, 37.

Изоставља се став. „и девизом: ит.д. до краја члана.

постаје Чл. 38.

На крају додаје се: „у случају једнаке поделе гласова већина је на оној страни на којој је глас председавајућег. ;

постаје Чл. 39. и глги:

Председник Управног Одбора руководи све послове Удружења и стара се да се сви послови тачно и брзо свршавају и да се овај Устав у свему одржава Он председава на седницама Управног (Одбора, месним састанцима и скуповима Удружења.

Он потписује сву преписку о пословима Удружења; одобрава по одлуци одборској потребне издатке и потписује све исправе о издатцима Удружења; он означава дневни ред и сазива састанке Управног Одбора.

постаје Чл, 40. На крају члана додаје се; Он ће руководити и свима осталим пословима Удружења за све време док су у томе спречени председник и потпредседник.

постаје Чл. 41, и не мења се.