Srpski tehnički list

Ат

БРОЈ 29

У Београду Недеља 22 Јула 1912 г.

#57 . 4250

МА

ГОД. ХХШ

СРПСКИ

ТЕХНИЧНИ ЛИС!

ОРГАН УДРУЖЕЊА СРПСКИХ ИНЖЕЊЕРА И АРХИТЕКТА

САДРЖАЈ: ХХШ Главни Скуп Удружења Српских Инжењера и архитекта стр. 221. Друштво Инжењера и архитекта у Краље. вини Далмацији стр. 222. Из науке о грађи стр. 226. Вести стр. 296.

ХХШ ГЛАВНИ СКУП

Удружења Српских Инжењера и Ћрхитекта држан 13. маја 1912. год. у Београду

Председник, Ј. Стефановић. — Прима ли скуп поменуту господу за члановег

Скуп прима.

9). Избор потпреседника и три члана Управног Одбора.

Преседник, Ј. Стефановић. — За девету тачку дневног реда треба изабрати бројаче гласова. Жели ли скуп да их кандидује (Чује се: кандидујте) — Ми предлажемо за бројаче гласова: Др. Мирковића, Ал. Петровића и М. Димитријевића. (Чује се: Прима се)

Господо дајем 5 минута одмора, да би чланови изабрали кандидате за Упреву и исписали њихова имена на листићима, које |е овде добити.

(настаје одмор.)

(После одмора)

Председник, Ј. Стефановић. — Господо, молим вас да се изврши прво избор потпредседника. Саслушајте прозивку и по томе доносите своје листиће.

Секретар Управе, Ј. Шафарик чита списак редовних чланова, по коме они доносе своје листиће. [[0 свршеном прозивању броје се гласови и преседник објављује резултат.

Преседник, Ј. Стефановић. —- Господо, резултат је избора овај: За потпреседника изабран је П. Димић са 41 гласом. Чује се: Живео, живео. — Одобравање).

Сад приступите, господо, избору три члана Управног Одбора.

Секретар, Ј. Шафарик — чита списак чланова. Чланови прилазе и дају затворене своје листиће са именима кандидата, Пошто је гласање запршено, броје се гласови и председник објављује резултат,

Председник Ј. Стефановић. — Чујте, господо, резултат избора. За чланове Управе добили су гласова: Д. Божић 52, Ј. Николић 35, Д. Мирковић 33, сви остали кандидати добили су мање гласова.

Према овоме за чланове Управе изабрати су већином гласова: Д. Божић, Ј. Николић и Д. Мирковић.

Д. Мирковић. — Господо, захваљујем вам на поверењу али ја се не могу примити за члана Управног Одбора зато, што поред своје редовне дужности не могу и ову дужност отправљати како треба. Ја сам због тога једном већ дао оставку на чланство.

Потпредседник, П. Димић. — Господо, ја мислим да оставку г. Мирковића не треба примити.

(Чује се; не прима се, не прима сеј).

Он зна, господо, увек да критикује рад Управин и да буде незадовољан с њим, а кад га у Управу изаберу он неће, не може да ради и даје оставке. То тако не иде.

Председник, Ј. Стефановић. — Дакле, господо, оставка г. Мирковића не прима се (Чује се: Не прима се) — Сад, после избора, имамо у последњој. десетој тачци, дневног реда: „предлози и питања“ — још две ствари. — Шта ћемо радити са 350 дин. од