Srpski tehnički list

— 222 —

раљске фабрике цемента што није издато за расправу о армираном бетонуг

(Чују се предлози: Да се узме за споменицу. — Да се узме за дом. — Да се изда као хонорар за чланке у Техничком Листу). — Ја мислим господо да, према жељи фабрике, која нам је то дала, треба остати при одлуци прошлогодишњег скупа т. ј. да се тиме награди најбољи чланак о армираном бетону, који у току ове године изађе у С. Т. Л. а чију ће вредност имати Управни Одбор да оцени. (Чује се: Прима се.)

Молим господу, која су се јавила за екскурзију, да се прикупе и договоре за полазак. Један омладинац — студент нашег Универзитета и повереник друштва Зоре из Беча молио ме је, да вам препоручим лист „Зору“ орган поменутог друштва. Лист служи идеји јединства Срба и Хрвата и ко жели може се код господина претплатити.

Сад, господо, молим вас чујте телеграфске поздраве главном скупу.

Потпредседник, П- Димић — чита телеграфске поздраве од колега.

Преседник, Ј. СтефановићЛ—– Данас се господо отвара југословенска изложба у Београду. Ја мислим, кад нас већ има доста у Београду, да би згодно било да је сви корпоративно посетимо после подне, јер ту суи радови наших колега из Љубљане, Загреба, Спљета и Новог Сада, (Чује се: Тако је.) Дакле ако господа желе то, нека после подне у 3 сата дођу свиу стан Удружења, Кр. Милана ул. бр. 5.

Са овим, господо, ја закључујем ового“ дишњи главни скуп Удружења срп. инжиње“ ра и архитекта; захваљујем вам на одзиву и желим да се у идућој години одазовете у већем броју и са већим трудом за успех Удружења.

Скуп је трајао до 12 с 40 по подне.

Секретар Рпр!. Тпр. Александар Ж. Јошић пе. Дим. Стојковић Председник Удружења Срп. Инж: и Архшт. пр. 7. 7. Стефановић проф. Универзитета

Друштво инжињера и архитекта у Краљевини Далмацији

Главна Скупштина ОДРЖАНА 20 АПРИЛА 1912

Присутни: Председник Јпр. Роко Цицин Потпредседник — одсутан

Пошто бејаше констатовано да су присутни преко половине чланова настањених у Спљету, те је стога скупштина усмислу 6 14—Е у довољном броју за стварање закључака, и пошто бијаше утврђено да је позив на скупштину изсљедио редовито, како је прописано 5 14– К друштв. правила, председник отвара у скупштину и прелази се на дневни ред.

Мјесни одбор, дотично чланове у Задру заступа, јер је снабдевен редовитом изказницом члан Арх. М. Карловац.

Дневни ред.

1 Оверавање записника последње скуп-

штине.

2 Извештај Управе

3 Извештај благајников

4 Одобрење годишњег предрачуна

5 Избор управног одбора за наступајућу, периоду. |

6 Избор двају прегледача.

7 Евентуалија.

ка )).

Записник скупштине за год. 1910 бијаше

редовно, без приговора оверен. ка 2).

Чита извештај друштвени тајник Јпр Мусанић. Друштвена периода 1910 и 1911 г,

За доба посљедње главне скупштине наше друштво бројало је 54 члана, кроз горње раздобје, некоји су чланови иступили а нови придошли тако, да наше друштво данас броји свега 56 чланова. Свакако констатује се прираштај и није било назадовања.

При овој пригоди дужност нам је истакнути тужну вјест да је кроз речено раздобје смрт покосила једног врлог нам друга и члана и баш пр. Енеа Николића, који је, у друштву, обављао част управитеља мјесног друштвеног одбора у Задру.

Друштво се одужило његовој спомени, пошто се при спроводу дало заступити по друштвеном предсједнику !пр. Антули Лучић — Роки и одаслало осмртни вјенац.

Горњој тужној вијести придодати нам је