Starmladi

Бр. 14. и 15,

Стр. 123.

Д о б ар м ај стор.

Шнајдерски шегрт. Имаш ли ваљаног мајстора ? Шустерски шегра. Ванредног. И у мраку ми нафе уво. Деиији свет. Ту је веЋ. Отац тумачи малој Кати (девојчици од иет година) како ће рода донети муму. — Знам! — вели мала Ката. — Донела је већ у мамин трбух! Рано је почео. — Чујеш, мали Морице, хајде да се играмо ватрогасаца. — Хоћу, али ако хоћете, да ја узмем — асигурацију. Мали људождери. Чика, Шта се играте децо ? Пијица. Људождера. Чииа. А што се онај мали згурио у ћошак. Зар се он не игра? Пајица. Да, — али њега смо већ лојели.

У сеш о ни. — Путујете ли ради забаве? — Не, својој жени.

Пишпек у Бечу. Чим је Пишпек изабран за владику а он је нојурио у Беч, да испослује благонаклоност владареву. Келнери се узмували незнајући какву титулу сад Пишпек Габору да даду. Напослетку ћеједан, којијемало боље у Пишпековој ствари био посвећен, рећи: 0 обзиром да је он пузавачки шгребер, држим да би најбоље било да га ословљавате сви са: Еиег Носћчтоћ1§ећодеп!

Модерне изреке. Не ствара прилика ложове, него лопови при лику. Тоша Турински. Ко не зна туђе поштовати, од тога неће бити никада — дефраудант. Јоца ВоздизаниЈе, И џелат спада у ред оних, који на вешалама свршавају! л. т. ( Црноеорска). Боље је имати. него умети. Пашић.

Смегиаи дуг. Агент за женидбу. Од тог неће ништа бити. За вас немам никакву прилику! За вас нема жене код мене! Та дужни сте ми још нокојну.

А ти!

— Какво је ово слово ? — Зар ти не знаш ?