Starmladi

Бр. 14. и 15.

Стр. 119.

Неугодно. 13\\

Ч.Ј7Т

Нашашрофа Цепглинобе лађе.

Ва глас, да је Цеиел уништена, послао је цар леграм у ком га теши грађење нове л*фе, — Хја, лако је цару гове куле које он зида у тиније, а што је главно, шити ни моје ратне лађе он тако жељно очекује.

(авремен просијаКМолим, милостиви господине, да ми уделите, али вас у нанред унозорујем да ми бар пет крајцара уделите, јер од како је све поскупило и ми не просимо по старој тариФи.

III, четврт

— Балада. Чича Срећко ил' не-Срећко, Ниси наш'о прави иут, Место право белом уји, Михлу свраћаш, ти, уз пут. Док си био ти Мрконић, Мислио си друкче, млад, Ногле себе, — око себе, Па батали сав свој рад! Совјетује ти Стар-Млад.

Сгеван: Ах, та вражија, расејаноет. Помисште, неки дан сам пошао у лов и заборавио сам пушку. Марно: А кад сте то ириметили? Стеван : Тек онда кад сам жеаи предао зеца, а она мени пушку.

Нолитички афоризми. Уставне гаранције и изборне ре®орме су не сједивими нојмчви. Министар Андраши. Кад би по Рауховим новинама било досада би ми 16 пута били иохапшени као „велеиздајвици". Самосталне вође. Ја сам заслужан што сам у^ Босни стишавао бунтовнике Србе, који су хтели устанак да створе. баћог. Боже мој, ала је то лепо бити уставни владар, да ми је то да доживим, па не марим сутра умрети. Султан. Ми смо нашу реч одржали Пишпек Габору, а показаћемо и угарекој влади да ћемо и њој задату реч одржлти, и овда нек нам ко год каже

да иисмо: људи од речи

Радикална странка.

инова ваздушна лађа Виљем Цепелину теа уједно и храбри на — рече Цепелин. Њеваздуху, много су је®те му не могу поруС топовима — на које

Кад се иодигну народи — падсју деспоти! Никола I. и Султан II.

У ЈРожахеђу. — Међу докторима. — Но, господнее колега, да ли је био медвед онај човек? — Ост^вите ме молим вас, ми људи никада не можемо знати о себи, јесмо ли људ^, медведи или евентуално — магарци.*) *) 13. јула о. г. су у Рожахеђу извадиди из воде труп без главе и ногу. Доктори су парањем установили да је то л.удски леш, који је ондашњи католички поп опојао и сахранио Доцније се испоставило, да је то био труп медведа.