Starmladi

Стр. 62.

СТАРМЛАДИ -

Бр* 8.

УсНрс, сзмо он не.

Цар: Швапски Уекрс дош'о па и прошо, а мог, Ускрса нема, па нема. Михл („плаче").

Кобо средсшбо да чобеНа рба нг сахране. У Хрватској је један Србин Србаковић, који је увек страховао да га жива не сахране, на иравио оввх дана овакав тестаменат : „Кад умре да га три дана оставе на столу, после да му прочитају један ма који број владиног листа „Уставност" — па ако не пљуне онда нека га слободно сахране." Жижан.

Разоружање добровољаца. Из Београда јављају да је сад од добро вољаца сасвим очашћен. Сад још само треба да га очисте од зловољаца: (завсреника) па је чист Београд.

Чудо! Чудо! Један Србин из Хрватске се чуди, што неће и аега Кошутић да ухапси ради пропаганде српства. — Неки то чудо разјашњују тиме што тај „Србин" није жив човек — него су новине.

Нашао се доајетор. „Врач Погађач — Босанац" — тражи тишлера који ће утврдити Раухову столицу која се расклиматала. Свега се јавио један тишлер из Новог Сада: мајстор Јаша.

Радикалска сјасна одбрана (приликом расправе велеиздајничке која је требала ући у јутроклету „моргењачином"). Поп радикал: (Плаче) Зар ми да смо велеиздајници ? . . Та ми имамо исти програм к'о и Франк да цепамо коалицију и нападамо самосталце ... Та нас зову српским Франковцима. Из тога држим да сам најбоље доказао рвоје домољубл.е !

Њима, њима. У Србији су још једнако у неприлици шта да раде с новцем који су прикупили као добровољни прилог — за рат. Неко је предложио да би најбоље било нослати га руским дииломатским сирочадима. Изненађење. Један пештански молер је донео ових дана напис за нинистарску Фотелу, коју је предао Векерлу. Напис гласи: Овде је еедео Векерле који је пао онда к«д је држао да нзјчвршће седи.

Због браде. Пошто у радикалној странци јако имповира брада, то је средишна одбор радикалне странке регаио да због браде ирими збаченог султана за почаеног иредседника радикалне странке, о Чјему се има султан преко заставиног турског сарадника г. Срдана известити ; а г. Срдану у готовини захвалити.

Вести из Турске. У Турској је нов Султан, и сад је хвала Богу и нов ред. Тако на пр. последњи број српских новина који излази на Вардару доноси ове за Србе веееле вести : Слалили српску школу. Тражи једну ћаурку. Ноћно убиство Србина. Качаци пљачкају и убијају. Бесан Чауш. Убио га Арнаутин. Арнаутске крађе. Пљачка пазарлија. Рањен и убијен. Пећски бимбаша затворио српског учитеља из освете. Наплата бедела и глад на Косову. Е па дотле Србине, а куда ћеш више! Чок Јаша. Минер алогиј а. Господин (на даму): Но сад кад знам да ме искрено љубите, одмах.ми је један камен са срца спао! Она: Је ли рубин, или је бршшјант?

Гореки.

Стари телефон

и нова куварица