Starmladi

Бр. 13.

— СТАРМЛАДИ

Стр. 99.

Велики Збор свих Срба из Угарске. Пошто омо небројено пута у својим органима изјавили да радикале не држимо за Србе, то да би се ииак и од Срба из „уже" — чуо нротестни глас противу монструозне загребачке т. зв. „велеиздајничке" парнице — решили смо, као што смо то већ преко уредништва „Стармладог" у прошлом броју изјавили — да одржимо збор и то у скорим. Још пре св, Живка!!! 1Д1Г 1 * Очекујемо само дозволу! ^Р| Дано, у Бечу Сарајеву и Будишпешти „Браник" И Слога" „Срп. Глас".

Славаој Управи Доживотног Осигуравајућег Дружственог Завода

36-6-6

Представка

Зарије ^Еајстгорц-^еЕић-а из Митровице

за

Получење му указд за сљедећег им се прописивајућег Аквизестера

и с којим Славну Управи исто доживотног Осигуравајућег се Дружственог Завода. под насловом данас најучтивије Моли, да би му исту ову Представку Благо наклонно у најупитнијем тренутку прихватвти и разсмотрити, и што у најскоријем унитнни и одговор даровати му Милости имена, као што је наведено.

*) Од речи до речи еа оригинала.

Славна Уираво Доживотног Осигуравају Друштвеног Завода

Најучтивије Вам данас прилазећи са овом мојом представком и Молим; Подписати п р а в и л а н сам Грађанин онога нашега Града Митровице, и уживам у истоме по међу мојих ми 20 особа породице моје, т. ј. 13 мушких а 7 женских и стално уживам у моме Стану Ђачка улица ћг. 10. Пак' путем јавнога Листа јутарње Заставе, од 5. Фебруара ове т. 1906. год. број 28, извешћен сам о стању Вашега Вам Завода, за доживотно Осигурање, дасте потребни способну Особу Србина' и Србске Прав. вероисповеди. за сљедећег Вам се Аквизетера — те — с' тога Ја Вам се овим Представљајући најучтивије препоручујем, и Молим, да би ми у истој ствари од Ваше стране' односно тога доставили сљедећег се прописивајућег Правилног Податка, за наведени ми предузетак са Обширнијим Обавештењем, и споредно тога ја сам у стању тичућег Вам се дјејства! тачно и савестно управљати се и разполагати, и пошто неизоставно са раном! по целој нашој околици Срему и Славонији Шпекулативни Обртни Промет пратим, и упознат сам са свим најодважијим Народима, то тврдећи Вам да ће Вам исти Ваш Завод, Ваш Племенити Вам Иредузетак, с' моје стране највећу корист жњети моћи. Овим Вам Поздрав' и најучтивије Молим одговор, и у нај скромнитијој понизно и свагда веран и одан остпјем — с' поштовањем 11 ./24. Фебруара 906. г^д. Зарија Мајсторичевић. у Митровицн. из Митровице Згешзка Хпрашја.