Starmladi

КЊИЖЕВНИ ПРИКАЗ. Уредништву нашег листа стигла је на приказ из „ Практичне библиотеке": „Практични Свештеник", приредио Протојереј Василије Николајевић, парох иришки. II. Свеска. Цена 2 круне. Издање и наклада књижаре Милана Илкића, у Земуну, 1910. г. Кљига је ова неопходно потребна сваком свештенику,јер у Њ 'ј има мвога упутства о свештеничкој нракси при разном чинодејствовању свештеника, како има да иста обавља и да се вл.1да по пронису највиших духовних власти, св. пис*а и других научних догматичних испитив,ња и расуђивања, као Москов ког Филарета и т. д. Приређивач је врецно као ичелица нокунио из најбољих догматичних дела дитате, које уз ностављено иитање, популарним лепим језиком нанисано — наводи. Једном речи, златна књига, коју свакоме г. свештенику најтоплије препоручујемо. Шт^мпа је на финој белој хартији из читких леиих нових слова, а увез је тврд у платненим корицама, према којој изради је цена врло солидна.

— Ах, лепа госпођице, хоћете ли дозволити да сав пут живота свог заједво с вами проведем? — Зацедо, ако имате доста путна трошка.

Млада госна, (њежно супругу који је из канцеларије дошао): Па је си ли и данас који пут на мене помислио, мили мој! ? Муж: Наравно, увек кад год сам хтео да закопчам капут, иа нисам на њему нашао ни јежно дугме.

Бр. 15. 16. 17. — СТАРМЛАДИ —

Стр. г 29.

ХТојезија и проза.