Učitelj

Сава Танасковић мишљења је да штампају у „Просв. гласнику“, јер осим тога што га све школе примају, још га примају и читају и многи професори, па ће и они коју рећи о нашем раду.

Милош Бојковић је вољан да се штампају у «Учитељу“, ну ло што је чуо од председника редакционог одбора да се они не би могли штампати тамо до Августа, он је мишљења, да се штампају у „Џросв. Гласнику “

Димитрије Јовановић мишљења је, да се штампају у „Учитељу“, јер би добио више претплатиика и био боље осигуран. „Просветном Гласнику“ вели то није 1толико нужно, јер он лобија од државе помоћ.

Благоје Недић је вољан да се штампају у „Учитељу“ макар и као додатак.

Председник сажаљева одговор председника редакционог одбора, што не може да записнике штампа у „Учитељу.“ Он би веди, радије у њему читао „радове учитељских већа“, но „војнично васпитање“ и „изборе“, јер тима и није место тамо. По што се не могу штампати у „Учитељу“ мишљења је да се штампају у „Просв. Гласнику“, а «Учитељ, ако хоће, нека, себи вади белешке одатле, као и сваки други лист што чини. Ако би се штампали у њему („Просв. Гл.“) имали би ове користи : 1., добили би га и читали сви учитељи; 2., могли би ту изнети све колико хоћемо и 3., могли би се одштампати у засебну књигу те да сва учитељи имају.

365

Никола Стојановић је вољан да се само |

у „Учитељ“-у штампају, јер, вели, ово је рад наш, рад учитељски, па треба да се „Учитељ“ као учитељски орган њиме користи, а не „Просв. Гласн.“.

Никола Мусулин пристао би да се штампају у „Учитељу“ али по што зна да он вије много распрострт и да га за то неће сви учитељи добијати, он је мишљења да их треба штампати у „Просв. Гласинку“ а за тим одштампати у засебне књижице, одакле би се лакше могли критиковати.

Шредседник рече, да је мислио да се ови, као учитељска ствар, штампају у

„Учитељу“, а није мислио, да ће се они

"упућивати у „Шросв. Гласник.“

Петар Никетић је за то, да се штампају у „Учитељу а не у „Просв. Гласнику“ јер је овај званичан орган, па кад би се ово штампало у њему, онда би изгледало као да је ово званична ствар, а он тако не мисли.

Благоје Нвдић мишљење је, да се штампају у „Учитељу“ а не у „Просв. Гласн,“ за то, што се учитељи више баве на „Учитељу“ и радије га читају но „Просв. Гласник“. Он, вели, зпа учитеља, који и не секу „Просв. Гласник“ само за то, што их не интересује.

Димитрије Јовановић је за то, да се штампају у „Учитељу.“ Он је вољан да плати „Учитеља, 3а школе које га не примају.

Никоља Мусулин пристаје да се штампају у „Учитељу“ под условом, да се после одштампају у засебне књижице.

Председник стави ово питање на гласање, и већином гласова би решено, да се злаленици штампају у „ Учитељ“-у.

Председник рече да је право да држимо сви онај лист који штампа ове наше ралове. За то би желео, да не идућем сас=танку чује, који ће овај лист примати, а који не. Пита, не би ли било боље да се ови записници не одштампају у засебне књижице, већ да се само у „Учитељу“ штампају.

Никола Стојановић вели, да по што „Учитељ“ има 100 претплатника који га примају и читају, није нужно да се записници прештампају у засебне књижице. Ово још и за то, што „Учитељ“ нема толико материјалних средстава за прештампавање.

Председник стави ово на гласање, и већином гласова би решено, да се записници не прештампавају из „ Учитеља“ засебне књижице.

После овога прешло се на дебату о програмима. Председник вели да је дошао до уверења, да би боље било да се наставни програми, пре но што дођу пред нас, претресу и уреде у ужим одборима. Тако ће