Učitelj

5320

Председник јавља збору: да је држата једна забава према ранијој зборској одлуци 12 Новембра у корист касе учитељског удружења, али рече да је одзив од публике био врло рђав и према томе да је пала једнла незнатна и мала сумица новаца од 30 и неколико динара. Пита збор: шта да се са овим малим добитком ради2

Збор је донео одлуку: да се ова добивена сумица употреби на корист касе месног збора, а по могућству да се доцније у срећни– јој прилици држи друга нарочита забава у корист касе учитељског удружења.

М и Прочитат је и записник прошлог састанка и усвојен је без примедбе.

ХП. Састанак

А ДРЖАТ 8. ЈАНУАРА 1889, године У ПожеЗи.

На овоме састанку су били: Цветко Радојичић, Владммир РаАојичић, Јанко Протић, Саво Атанасијевић, Тривун Павловић, Сретен Лазаревић, Милева Павловићева и Катарина Милетиђева — учитељи - ице пожешки; Љубомир Јојић, Михаило Станојевић, Андрија, Драгутиновић и Вук Мартиновић — учитељи ариљски; Дпонисије Ковачевић — учитељ карански и Јеремија Тошић — учитељ прилипачки:; Нису били: Миленко Поповић и Јелена Петровићева — учитељи добрињске школе.

|

Председник изјављује збору: да се заказани и одређени ванредни састанак за 23 Декембар пр. год. због неколико недошавших чланова није држао, већ је место њега одредио овај данашњи.

1

| П

Председник рече: да је данашњи састанак одређен према ранијој одлуци, да се говори о ревизији, и о истој да се донесе зборска одлука као резолуција с поткрепљеним разлозима, — позивајући да сваки члан према своме искуству у пракси добивеној, може и треба о истој т. ј. о дан. ревизији основних школа - што више примедаба показати.