Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 955

Известилац вели, да већина чланова Учит. Скупштине сажајевају, што је ово овако испало, јер зна да је пок. Алимпије и одличан учитељ и добар члан удружења био али му је све доказе о томе упропастио Томић, и да он о овој ствари најмање има права да говори пошто је он — г. Томић највише и крив, што је ова молба овако решена. Треба да се стиди свога рада, и кад би сви предст. били као Томић, ми би брзо с удруж. свршили,

Председник вели, да ће до године и сам биги за то, да се тој породици одреди стална помоћ, а сада, пошто је скупштина већ донела своју одлуку о том, не може више бити говора о овој молби.

Председник позва скушштину да саслуша извештај одбора за преглед и оцену истакнуте расправе за ХШ. Учит. СОкупшгину, која је на прошлом састанку протитана, |

Известилац г. Мих. Станојевић чита извештај који гласи: (види одлуке скупштинске на крају расправе).

Скупштина усвоји извештај одборски по коме је писцу г. Путнико-_ вићу одређен хонорар од сто и педесет динара. -

Секретар чита још неколико честитака и молби, које се упућују извештајном одбору. |

Па предлог г. Путниковића скупштина реши: да се из касе дружинске исплате трошкови око преноса ствари оним учитељима који су у скупштинској дворани изложили своје и својих ђака ручне радове и то: Живајину А. Поповићу, учитељу из Крњева; Пери Ђурићу учитељу из Неготина; Јови С. Јовановићу учитељу из Дервена, Јови Ивановићу из Велике Плане (топлички округ) и Љубомиру Ристићу учитељу из Ниша.

Председник стави мишљење своје, да излагачи поднесу рачун о издацима за пренов и по том да им се исплати.

Скупштина то. усвоји.

Председник извештава скупштину, да ће се према ранијој практици сутра у !! часова давати парастос учитељском добротвору пок. Јовану Гавриловићу у овд. цркви палилулској; и позива Скупштину да парастосу присуствује. Скупштина прими к знању.

За тим председник закључи седницу а другу заказа за сутра у 8 ча сова пре подне. ·

ПРЕДСЕДНИК ХИ УЧИТ. СКУПШТИНЕ

Урош Благојевић

~ 5 ПОТПРЕДСЕДНИК

Мијаило П. Милошевић СЕКРЕТАРИ :

Јов. Голубовић Дим. Ф. Ћосић Дим. М. Илић . ОВЕРАВАЈУ : Сава М. Шибалић Благ. Радојковић