Učitelj

840 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

Решено: да председник и деловођа оду Г. Министру проснете те да му ово саопште и да га умоле, да учини што треба, те да се ова неуреАност уклони.

5 УП.

Прочитано је писмо управе ражањског учит. збора, којим моли Глав. Одбор, да се. заузме где треба, те да се и учитељима, кад се премештају по потреби службе, издаје попутнина и дневница као и осталим државним службеницима, а не учитељи да буду у овоме изузетак.

Решено: да Главни Одбор ради на томе да и учитељи при премештју по потреби добијају попутнину и дневницу, као и остали држ. службеници.

УШИ

Прочитана је молба С. Обрадовића учитеља, којом моли за новчану помоћ.

Пошто са овом молбом није поступљено по ча. 19 дружин. правила,

то му се није могла одредити иовчана помоћ,

РА

Чита се молба Стане жене поч. М. Бацковића, бив учитеља, којом моли за новчану помоћ.

Пошто поч. М. Бацковоћ није био члан учит. удружења то се према,

~

члану 7 тач. Г. правила учит. удружења није могла одредитн помоћ.

Х Прочитана је молба Кате матере поч. Д. Стојановића, бившег учитеља, којом моли за новчану помоћ.

Пошто поч. Д. Стојановић, није био члан то јој се према ча. 7 тач. 1, правила Учит. Удружења не може дати помоћ.

РО Чита се писмо председника ресавског Учит. збора, којим извештава Гл. Одбор, да је умрла Ленка удова цоч. П. Игњатовића, која је примала помоћ од Учитељ. Удружења по решењу Учитељ. скупштине. Пита Главни Одбор, хоће ди се давати помоћ њеној деци. Пошто се одређена помоћ распростире и на децу то ће се она и даље давати деци поч. П. Игњатовића.

Хи.

Чита се писмо управе Удружења за увођење ручног рада у мушкој основ. школи, којим моли Глав. Одбор да одреди помоћ за курс, који ће се држати од 2 јула до 12 августа ове године.

Пошто је управа овога удружења за овај куре добила цомоћи од министарства народне привреде у 2.000 дин., то је Гл: Одбор мишљења, да је ово одређена помоћ довољна за сада за овај курс.