Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ ~ 841

ХИТ,

Благајник брестовачког учитељ. збора пига, на који ће начин наплатити извесну суму зборских новаца коју је упропастио некадашњи благајник реченог збора Г, Ж. В., који је одатле премешген у ваљевски округ. Решено: да управа реченога збора тражи од рачунополагача благајника да положи рачун и новац. У противном да наплату тражи судским путем,

ХТУ. Чита се писмо М. Матејића, којим извештава Гл. Одбор. да је обновљен збор тупижнички. Примљено к знању. Ху. ; Р. Лазаревић шаље Гл. Одбору своју песмарицу за Ги П разред уде- · шену са извесним знацима и нуди је Гл. Одбору да је прими и изда, Дато је на реферисање Ст, Николићу. С овим састанак закључен.

77 оф

ЧЛАНОВИМА УЧИТЕЉСКОГ УДРУЖЕЊА

ома

Четрнаеста Учитељска Скупштина држаће ве у Крушевцу 2 августа ове год. Рад на скупштини биће овај: 1, Отварање скупштине и избор часништва. %, Читање извештаја Главног и Народног Одбора. 3, Претресање пројекта правила Учитељског Удружења (по решењу ХИ Учитељске Скушиштинеј. 4, Предлози Главног Одбора, зборова и чланова. 5, Решавање о месту где ће, се држати ХУ Учит. Скупштина. 6, Избор Главног и Надзорног Одбора. На основу чланова 37 и 38 дружин. правила извештавају се о овом чланови Учитељ. Удружења. Број 380 13 маја 1897 год. Београд ТЛАВНИ ОДБОР Учитељског Удружења .