Učitelj

,

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 374

Извест. чита решење по молби Александре Игњатовићке за повећање

помоћи. Одбор налази да је садања помоћ довољна. А Скупштина усваја.

Извест. чита решење по молби збора Београд. учитеља да им се да, 100 дин. које су утрошили шиљући неколико чланова у Ниш. Одбор је мишљења да им се изда 100 дин. из касе учитељ. удружења.

Скупштина усваја. |

Извест. чита извештај о молби Димитрија. Ристића бив. учитеља. Одбор је мишљења, да му се изда ванредна помоћ у 150 дин.

Скупштина је усвојила.

Извест, чита мишљење одборско о предлогу Главног Одбора за измену чл. 12. правила. | Скупштина усвоји мишљење одборско, да се не мења чл. 12. дружинских правила. ;

Извест. чита извештај о молби Јелене жене пок. Милована Јевтића, Одбор је мишљења да јој се одреди 12. дин. месечно као стална помоћ.

Скупштина је усвојила мишљење одборско.

Извест. чита извештај о молби Милице жене пок. Видоја Симовића учитеља, и одбор је мишљења, да јој се одреди стална помоћ у !20 дин. год.

Свупштина усвоји.

Извест. чита решење по молби г-ђе Зебићке. Одбор је мишљења, да јој се да стална помоћ у 120 дин, год.

Скушштина је решила: да се деци пок. Зебића изда помоћу 10 дин. месечно, док већи Зебићева не добије службу.

Известилац чита извештај одборски о молби Марије удове пок. Стевана А. Стевановића учит. Одбор је мишљења да јој се даје стална помоћ у !20 дин. год.

"0. Шибалић потпомаже решење одборско.

Председник је против предлога пошто је без деце. К

Скупштина је одбила њену молбу.

Извест. чита извештај о предлогу Главног Одбора о прештампавању неких свезака «Учитеља.> Одбор је мишљења да се овај предлог усвоји, и да награду за коректуру одреди књижев. одељак по досадањој практици.

Скупштина је усвојила ово мишљење.

Известилац чита извештај о предлогу Главног Одбора, за измену 13. чл. правила Учит. Удружења. Одбор је мишљења: да се ова измена у правилима не чини.

Драгом. Ивковић доказује умесност предлога.

Ур. Благојевић брани предлог Глав. Одбора.

Пред. Путниковић говори у прилог одборског мишљења.

Скупштина је усвојила мишљење одборско да се чл. !3. не мења.

Известилац чита извештај о молби Стевана Милојевића учитеља из Босне, којом се обратио за помоћ. Одбор је одлучио, да би му требало дати као поклон 50 дин. |

Скупштина је усвојила.

Прочитан је извештај о предлогу Главног Одбора о награди благајнику и рачуновођи, и одбор је мишљења: да се рачуновођи изда 240 дин. а благајнику 100 дин. - -