Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

2 0988

П

Чита се писмо Управе жичког Учитељ. збора, којим одговара: да је изабрат други благајник на место г. Анђушића, а њему је наређено да стреми зборске рачуне и преда их зборском благајнику.

Прима се.

| ш

Чита се писмо г. Лазе Обрадовића, уч. грађ. школе; којим извештава Гл. Одбор да, ће положити каси 150 д. услед примедбе Надзорног Одбора, коју је суму у прошлој год. погрешно био завео као издатак ва салу, два пута: — само не може кхазати кад ће.

Пошто г. Лаза није озбиљно одговорио на писмо Гл. Одбора којим му је ова сума тражена, него поред одговора изјављује сумњу: да Гл. Одбор намерно ствара грешке у његовим рачунима и сумња: да ли ће се сва новчана акта, сачувати,

То Гл. Одбор осуђује овакав тон писања једнога вишег учитеља и решава: да се према г. Лази поступи као и према осталим дужницима — ако у остављеном року не положи тих 150 д.

| ТУ

Чита се молба г. Драг. Младеновића, учит. у Алексинцу, којом моли, да му се, из дружинске касе, изда на зајам 100 д.

Пошто се по правилима дружин. ником позајмица не чини, ова је молба одбачена. ТШризнаница да му се врати.

у

Чита се писмо г. Васа Симића, учит. из Паланке, којим одговара, на писмо Гл. Одб. од 1. јан. бр. 212. да за срећке не дугује он, него г. Вој. Саватијевић, који је од њега узео за толико срећака на распродају, па моли, да се Гл. Одбор обрати г. Воји за дуг.

Решено: да се г. Васо извести, да Гл. Одбор не може тражити дуг од г. Саватијевића, јер су срећке дате њему, па је он и дужан да измири дуг удружењу.

МЕ

Збор белички одговара, да је предао г. Никетићу, учит. там. грађ. шк. — акт Гл. Одб. Бр. 212 од 2. ов. м.

Примљено знању.

УП |

По писму таков. Учитељ. збора, којим тражи диплому за тђицу Даницу Душановићеву, учитељицу из Брезна, јер је измирила учитељски улог, |

Решено је: да благајник поступи по писму.