Učitelj

" УЧИТЕЉУКО УДРУЖЕЊЕ

УШ

Г. Мих. Стевановић, уч. у Пожаревцу, моли, да ве у одужење његовог дуга удружењу урачуна хонорар, којим има примати за, штампане радове у листу.

- _ Примљено знању. ЈХ

Чита се писмо звишког збора којим извештава: да је ставио у дужност свом председнику, да не гласа за члана Гл. и Надзорног Одбора.

Решено: да се преко овог писма пређе на дневни ред.

Х

По молби г-ђице Анке Ђурковићеве, бив. учитељице, којом моли: да јој Гл. Одбер одреди ванредну помоћ, јер је остала без службе, а и поради код г. Министра Просвете, да је прими поново у службу.

Решено : да јој се изда 60 д. на име ванредне помоћи, пошто је била члан удружења, а подпредседник да оде и умоли г. Министра да је врати у службу. '

И

По молби г. Милисава Ђурића, којом моли: да му се одреди ванредна помоћ, јер одпуштен после 18 год. службе, па се налази у великој нужди.

Решено је: Пошто г. Милисав није био члан Удружења, то му се не може дати помоћ, према дружинским правилима.

КА] |

Чита се писмо г. Милоша Велицког, учитеља грађ. школе, којим извештава Гл. Одбор, да ће свој дуг удружењу, исплатити до краја школ. год. у месечним отплатама.

Примљено знању.

КИД.

Г. Соколовић предлаже, да се шаље бесплатно „Учитељ“ свима председницима, Гл. Одб. и уредницима „Учитеља“ каји су чланови удружења.

Прима, се.

ХМ Пошто се појављују жалбе Гл. Одб. од појединих учитеља, да се, у по неким местима, из буџета школ. брише сума која је стављена као претплата на лист „Учитељ“, у Решено је: да Гл. Одбор оде г. Министру Јросвете и умоли га, да нареди, да .се школе претплаћују на „Учитељ“ и шаљу претплату кави Учитељ. Удружења.