Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 08:

нашег дома, коме ћемо темеље сутра осветити, од стране целе наше штампе без изузетка.

Наравно, да нама то може само годити и потстицати на рад да и у будуће на овим истим пољима, са пуном вером радимо, као што смо и до сад радили, па нам онда респектовање ни од кога неће изостати.

На послетку, допустите, да вам од стране удружења кажем „Хвала“, што сте у тако огромном броју дошли на општи посао, трошећи свој новац. Хвала вам на томе!

Ја вам желим сложан рад на овом скупу. (Чује се: живео!)

да тим је г. Благојевић учинио помен пок. Ристи Стојаковићу. Дим. Путниковићу и Јови Максимовићу заслужним члановима Удружења. Скупштина им је одала почаст устајањем и са: „Бог да им душу прости“.

После говора. прочитао је писмо г. Главинића пред. београдске општине, којим поздравља скупштину, желећи јој срећан рад. Скушитина га поздравља са: живео.

да тим саошштава писмо г-ђе Стане удове Млад. Николића п. пуковника, којим уписује пок. за добротвора удружења и полаже 110 дин. Окупштина се одазива са: хвала и слава.

На дневном је реду избор часништва. Председник саопштава, да ће се тајно гласати уједно за председника и потпредседника. Предлаже избор три члана за пребројавање гласова.

Окупштина бира г. гг. Мил. Николића, Храбреновића и Дим. Пауновића. -

По извршеном пребројавању, за председника добио је: Ђорђе Којић 147 гласа, Мил. Омиљанић 124 гл. за подпредседника : Јова, Поповић 168 гл., Мих. Михајловић 128 гл.

Окупштина прима к знању.

Према томе изабран је г. Ђ. Којић за председника, а г. Ј. Поповић за подпреседника. | Г. Којић се захвалио скушштини на поверењу, а г. Ј. Поповић захваљује на избору и моли скупштину да у интересу сложнијег рада; на овогод. скупштини, његов избор замени избором г. М. Михајловића.

Скушштимна прима.

Председннк представља скупштини г. Министра Просвете, г. Миливоја Поповића нач. Мин. Провв. и г. Рајичића реф. М. Пр.

Скупштина их поздравља.

да тим је г. Министар поздравио скушштину говором.:

После говора г. Министра председник у. име скупштине захваљује г. Министру на овако значајном говору, па за тим предлаже избор секретара и осталих чланова одбора.

На предлог скупштине председник кандидује за секретаре:

1 Овај говор донећемо по стенографским белешкама у целини у наредном броју.

Учитељ 5 5