Učitelj

90 учитељ

стога, што је она увек готова била, да се одазове сваком родољубивом, хуманом и просветном захтеву и да га истински помогне, па се нада, да ће јој се овом приликом тај дуг вратити на овај начин, помоћу кога она жели, да до свога напред помевутог циља дође.

Кад се још уз ово у обзир узме, да њена управа јамчи, да ће све ово извести по плану који је с овом лутријом предвиђен и вучење извршити под контролом државне власти, као и то да су згодици у државним лозовима 29, дуванским и црвенога крста, са пробраним музикалијама Корнелијевим, онда свакако да ће овај апел наћи одзива код српских учитеља и учитељица, који ће својим радом на овом послу помоћи да се подигне певачки српски дом, у коме ће и њихова имена бити забележена, као пријатеља његових.

Вучење ових срећака извршиће се на дан 2. децембра 0. г. Листа извучених згодитака саопштиће се повереницима, преко којих ће се и згодици разаслати. Који од српских учитеља и учитељица жели потпомоћи ову племениту ствар нека се обрати на Управу дружине „Отанковић“ (Краљ Миланова ул. бр. 71), да им срећке одмах пошље.

Моле се српски учитељи и учитељице, да се овом апелу одазову.

Председник, Председник дружине, Стеван Вагнер Петар Милојевић адвокат. свештеник. Благајник,

Тодор Мраовић трговад.

<

ТУ“