Učitelj

894 УЧИТЕЉ

наутовић примио још 28. децембра пр. год. те прве отплате утемељачког улога за Учитељско Удружење од 8 учитеља-ица и 3. марта од једне учитељице, па ни до данас није хтео послати удружењу тај новац изговарајући се да је очекивао да њему предаду и менице на остатак чланског улога.

Саслушавши овај извештај Управа је одлучила:

Да Главни Одбор тражи од управе тога збора да одмах пошље удружењу сав примљени утемељачки улог за Учитељ. Удружење а о правилности збора досадашње или нове управе збора решиће се друге седнице.

Председник Надзорног Одбора, Председник Главног Одбора, Ил. Радосављевић. Урош Благојевић. Секретар,

„Жив. Јовановић.

ЗАПИСНИК ХЛ СЕДНИЦЕ Управе Учитељског Удружења. 18. априла 1912. године.

Били су: Урош Благојевић, Ил. Радосављевић, Дим. Соколовић, Дим. Пауновић, Вас. Стојановићка, Мил. Антоновићева, Бог. Вукићевић, Мил. Станковић, Свет. Живковић, Мил. Луковић, Гв. Јовановић, Стева Ђорђевић, П. Ђурић, Мил. Ђукановић, Ант. Стојиљковић, и Жив. Јовановић.

1. Прочитан је и примљен записник ХГ. седнице Управе Учитељског Удружења.

2. По предлогу Д. Соколовића да се од државе примљених 50.000 дин. што више да Управи Фондова на име годужења дуга удружења, настала је жива дискусија у којој је учествовала већина присутних чланова.

Једни су предлагали да се Управи Фондова врати 40.000 д., други 30.000 дин., а трећи да се и од сада плаћа уредно само интерес и отплата по уговору.

Управа је већином гласова решила да се да Управи Фондова 30.000 дин. пошто удружење има права кад год му затреба да узме зајам до 100.000 дин. без уобичајене процедуре.

Председник Надзор. Одбора Председник Главног Одбора,

И. Радосављевић. Урош Благојевић. Секретар, „Кив. Јовановић.

ЗАПИСНИК ХУТ СЕДНИЦЕ Главног Одбора Учитељског Удружења. 21. априла 1912. год.

Били су: Урош Благојевић, Мих. Милошевић, Стев. ЂорђеАнт. Стојиљковић, П. Ђурић, Милева Антоновићева, Мара Кока-