Učitelj

896. учитељ

2. Председник је изнео управи на решење: како ће се умањити издаци око чишћења сенгрубна, који се врло брзо пуни и чије чишћење врло скупо стаје. - |

Управа је донела одлуку да П. Ђурић погоди мајсторе за

израду другог сенгрубна, пошто чују о томе мишљење и г. Несторовића архитекте, као и о томе може ли се овај сенгруб — садањи тако удесити да се не пуни брзо. о 3. Како је прошлогод. Учитељ. Скупштина донела одлуку да се, у овој години свечано пренесу кости учитељског добротвора пок. Јована Гавриловића и зато ставила у буџет потребну суму новаца, Управа ја решила :

Да председник умоли суд. овд. општине за извештај о месту и цени гробнице у новом гробљу: а Главни Одбор једним расписом да позове све учитеље и чланове и нечланове удружења да својим прилогом олакшају издатке удружења око преноса ових костију, пошто пок. Јов. Гавриловић није био добротвор Учитељ. Удружења, но целокупног учитељства.

4. По предлогу магационаровом решено је: да се повезан. · „Напредак продаје са 409, „Мала Србадија“ за 1906—7 и 1907—8_ год. са 409, „Мала Србадија“ за 1910—11. год. са 309, „Бићеш Раденица“ и „Посебна Педагогика“ са 50% попуста.

Председник Надзорног Одбора, Председник Главног Одбора,

Ил. Радосављевић. Урош Благојевић,

; Секретар,

„ив. Јовановић.

ЗАПИСНИК ХУП СЕДНИЦЕ Главног Одбора Учитељског Удружења. 28. априла 1912.

Били су: Урош Благојевић, Дим. Соколовић, Милева Антоновићева, Васгл. Стојановићка, Ник. Михајловић, Ант. Младеновић, Мих. Стевановић, Ст. Ђорђевић, П. Ђурић, Мил. Станковић, Ђ. С. Којић, Мих. Сретеновић и Жив. Јовановић.

1. Прочитан је и примљен записник Главног Одбора ХМ. седнице. 6 9. По предлогу В. Р. Младеновића учитеља да Учитељско Удружење пошље свог изасланика на учитељску изложбу у Берлину, решено је: ;

Да се Ник. Михаиловић извести у министарству о тој изложби

у најкраћем року, па по поднетом његовом извештају донеће управа одлуку о шиљању изасланика на ту изложбу. - 3. Прочитан је извештај благајника Јадранског учит. Збора да је примио од 9 там. учитеља и да прве доплате утемељачког улога за учитељ. удружења; прочитан је и оригиналан записник једне групе учитеља-ица у Јадранском срезу и кога се види да је дб сад управи тога збора изгласано неповерење и изабрана нова управа, па је решено: