Učitelj

августа сваке године. Управни Одбор дужан је означити позив за збор у службеним новинама најмање 3 пута и на 20 дана пре одређеног дана у који се збор сазива рачунајући од прве обзнане. У позиву за збор мора се свагда ставити дневни ред. Одлуке зборске о питањима и предлозима који нису објављени у дневном реду не вреде осим одлуке да се други збор сазове.

Члан 49.

Управни Одбор уводиће лица пријављена за збор у нарочито за то спремљени списак. Овај ће се списак закључити и потписом друштвене фирме потврдити на 3 дана пред збор и тада изложити на увиђај.

Члан 50.

По издатим улазницама саставиће Управни Одбор на самом збору списак дошлих чланова.

Тек пошто се на основи овог списка утврди да има довољан број чланова за пуноважаи рад, збор се може отворити. Овај списак оверавају изабрани потписници и комесар Министарства Народне Привреде. ·

Члан 51.

Збор може доносити пуноважне одлуке ако је на њему заступљена најмање У; и више задруга. Ну ако према дошлим задругарима не буде на збору заступљена :/» задругара и 1 више, Управни Одбор најдаља за 10 дана сазваће други збор, који ће пуноважно решавати па ма колико их буде дошло.

у Члан 52.

Збор дебатује и решава: о предметима који се односе на друштвену и зборску организацију, бирање Управног и Надзорног Одбора, 3 потписника записника и 3 бројача гласова о поднетим рачунима и подели добити.

Члан 53. Ф

Редовном збору председава свакад председник Управног Одбора а записник води секретар задружни. Ако је спречен председник те не може председавати збору заступаће га потпредседник а ако је и он спречен онда члан Управног Одбора кога овај за то · изабере. о. Секретара, ако је он спречен те не може водити записник за" писник на збору заступаће лице које збор изабере.

Члан 54. На збору се решава апсолутном већином присутних гласова. Али да друштво престане, или да се промени циљ друштвеног предузећа, или да се споји с другим друштвом, мора да је на збору